Önállósodik a térképszoftver a Gear S3-on

Az egyik előnye az okosóráknak az értesítéskijelzésen, a gyors válaszokon és alapvető információk kényelmes elérésén túl a célravezetőbb navigáció: a telefon a zsebben maradhat, ha az karóra a városban sétálva vagy tekerve képes megmutatni, hol vagyunk, merre kell fordulni és mikor érünk a célhoz. Ez részben már megvalósult az Android Wear platformon a Google Térkép hathatós segítségével, a TizenOS-t futtató Gear S2-vel pedig a Here WeGo nyújtott alapvető térképes lehetőségeket.


[+]

Ez utóbbi felajánl többféle felületet (műholdasat beleértve), keresést, illetve gyalogos, járműves és közösségi közlekedéses navigálást, eddig viszont szükséges volt a mobiltelefonon lévő Here térképpel szinkronban lenni. A Gear S3 kapcsán bemutatkozó frissítéssel ugyanakkor a WeGo képes függetlenedni a zsebkészüléktől, mivel van GPS az órában, a térképszeletek pedig a kütyü gyorsítótárába kerülnek, így a pozíció megtekintése mellett körbe lehet nézni azokon a mobilszoftver indítása nélkül. Az offline navigáció bevezetésére is számítani lehet a közeljövőben. A frissítés a Gear S2-re is elérhető lesz, maga a Gear S3 pedig november elejétől kerül fel a polcokra.

Állítólag nem csak elegáns, hanem strapabíró is.
A Gear S3 [+]

Azóta történt

Előzmények

  • Szoftverfrissítést kapott a Samsung Gear S2

    Számos új funkcióval bővült az óra, ugyanakkor a csomag mérete alig haladja meg a hatvan megabájtot.

  • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

    Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

Hirdetés