Szinte mindent tudni arról, mit hoz az Oppo Find X5 Pro

Valódinak tűnő reklámfotók, valamint részletesebb specifikációs lista is napvilágot látott az Oppo érkező csúcskészülékéről.

Korábban kétszer hulltak hírmorzsák az Oppo csúcskészülékeit képviselő Find-széria legújabb, X5-ös tagjairól. Az egyikből kiderült, hogy a BBK-s testvérmárka OnePlus együttműködése a svéd kameragyártó Hasselbladdal nem exkluzív, így az Oppo is ráteszi a legendás kamerás cég nevét az X5 Pro készülékére. A másikból pedig arra derült fény, hogy a szerényebb X5 milyen lapkát és kamerákat használ majd. Sok különbség nincs egyébként a két készülék között, leszámítva a rendszerchipeket.

A WinFuture által közzétett fotók és információk megerősítik a korábbi pletykákat. Az Oppo Find X5 Pro hátlapján jól látható a három kamera, illetve a Hasselblad márkaneve és egy “Powered by MariSilicon” felirat. Utóbbi az Oppo saját fejlesztésű NPU-ját jelzi, a 6 nanométeres dedikált képfeldolgozó chip munkája a mindenirányú autófókusz, a 20 bites ultra HDR kezelése, az azonnali RAW feldolgozás, valamint a mesterséges intelligenciával javított éjszakai videófelvételek készítése akár 4K-ban.

Az üveg hátlap fényes felületű lesz a fehér és a fekete telefon esetében is.Az üveg hátlap fényes felületű lesz a fehér és a fekete telefon esetében is.Az üveg hátlap fényes felületű lesz a fehér és a fekete telefon esetében is. Az üveg hátlap fényes felületű lesz a fehér és a fekete telefon esetében is. (forrás: WinFuture) [+]

A kamerás hardver, mely alatt a Mari dolgozik majd, nem sokban tér el az Oppo tavalyi csúcskészülékétől, a Find X3 Pro változatától. Két Sony IMX766 szenzor (50MP, 1/1,56”, 1,0 µm) munkálkodik majd a főkamera és az ultraszéles mögött is. Előbbi f/1.7-es fényértékű, utóbbi f/2.2-es rekeszű lencsék mögé lesz beszorítva. A hátlap harmadik kamerája egy ötszörös hibrid nagyításra képes, 13 megapixeles egység lehet, ami a Samsung S5K3M5 szenzora fölé épül. Az előlapi kamera is Sony szenzort használhat, a Reno 7-ből érkezhet az IMX709 az új Find X-modellbe 32 megapixeles felbontással, 90 fokos látómezővel és f/2.2-es fényerővel.


(forrás: WinFuture) [+]

A Find X5 Pro nem lesz se kicsi, se könnyű telefon. Az elődhöz viszonyítva vastagsága 8,5 milliméterre nőhet, a súly pedig 218 grammra. Erről a 4500 milliamperóráról 5000-re duzzadt akkumulátor tehet, amit maximum 80 wattal lehet vezetéken keresztül és 50 wattal vezeték nélkül tölteni. A kijelző 6,7 hüvelyk átmérőjű LTPO AMOLED 3216 × 1440 pixeles felbontással, 10 bites HDR támogatással és 120 Hz-es maximális képfrissítéssel. A panelt Gorilla Glass Victus védi, a ház teljes egészében üvegből és alumíniumból készül, az IP68-as szabványnak megfelelve. Két színben várható, fehérben és feketében, mindkét esetben fényes hátlappal.

Ezen a fotón jól látható, mennyire áll majd ki a hátlapból a kameradudor
Ezen a fotón jól látható, mennyire áll majd ki a hátlapból a kameradudor (forrás: WinFuture) [+]

A Find X5 Pro a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 köré épül majd, a processzort a Qualcomm Adreno 730-as grafikus gyorsítója, 12 GB LPDDR5X RAM és minimum 256 GB UFS 3.1-es tároló segíti majd. A tárhely tovább nem bővíthető. A mobilban lesz 5G, WiFi 6E, Bluetooth 5.2 és NFC is, a telefonon az Oppo saját ColorOS 12.1-es rendszere fut majd Android 12 alapokon. Az európai premiert a hónap végén esedékes MWC-n várhatjuk, az induló ár kapcsán pedig 1200 eurós összegre lehet számítani. A készülék tőlünk nyugatabbra forgalomba kerül, de arról, hogy Magyarországra érkezik-e, vagy a gyártó marad a középkategóriás modellek értékesítésénél, egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés