Összecsukható telefont mutatott be a Visionox

Természetesen félbehajló kijelzővel, de mégsem pont olyan, mint a Motorola Razr.

A Visionox több érdekes formatervet is bemutatott a Kínában megrendezett First World Conference on Display Industry konferencián. A főszerepben nyilván a hajlítható és flexibilis panelek voltak, a Visionox pedig nem kezdő a témában. Többek között a Xiaomi Mi Mix Alpha készüléket teljesen körbeölelő paneljét is ők hozták össze. A Csinghua Egyetem OLED projektcsapata az egyelőre inkább csak érdekes felcsavarható kijelzőn kívül egy jelen időben is életképes konstrukciót is mutatott.

A Motorola Razr-höz hasonló elven kialakított eszköz tulajdonképpen egy Razr, már ha kizárólag a koncepciót nézzük. A klasszikus kagyló formát hajlítható kijelzővel kombinálva a Motorola egy igen ésszerű megoldást alkotott, a Visionox viszont azt ígéri, az általuk bemutatott, egyébként működő, funkcionális, androidos eszköz kijelzőjén nem fog meglátszani a hajtásél. Mellesleg kinyitva pontosan úgy néz ki, mint bármelyik, hagyományos, 6,47 hüvelykes mai mobil. Szenzorcseppel és szinte láthatatlan zsanérokkal, összehajtva pedig mindössze 13,3 milliméter vastag, tenyérnyi holmit kapunk.

A Xiaomi mellesleg már levédetett egy formatervet, ami kísértetiesen hasonlít a Visionox készülékére, amivel demonstrálták a flexibilis panel felhasználási módját. Egyáltalán nem kizárt, hogy a gyártó belátható időn belül piacra dob egy ilyen terméket. A külső kijelző és az előlapi kamera ebben a kategóriába már igazán részletkérdés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés