Biometrikus azonosítás is segíti a telefonos ügyintézést az OTP Banknál

A telefonos ügyfélszolgálat felhívása esetén az ügyfélazonosítást a mobilalkalmazáson keresztül is el lehet intézni.

A modern pénzintézetek többségéhez hasonlóan az OTP Bank is folyamatosan fejleszti a különféle digitális megoldásait. Az egyik legújabb ilyen, hogy mostantól a mobilbankon keresztül, akár biometrikus módon is azonosíthatják magukat az ügyfelek, amikor felhívják a bank telefonos contact centerét. A biztonságos azonosítás az OTP Bank mobilalkalmazása segítségével push üzeneten keresztül történik: a hazai bankszférában elsők között alkalmazott fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé válik és átlagosan másfél perccel csökkenhet a telefonos ügyintézések időtartama a banknál. A beazonosítás alapja a telefonszám: az OTP Bank rendszere a hívó telefonszáma alapján megvizsgálja, hogy hívó a bank ügyféleként rendelkezik-e aktív mobilbanki szerződéssel, illetve van-e aktív mobilbanki alkalmazása. Amennyiben igen, a mobilbanki alkalmazás push notifikációs üzenetet küld a hívó telefonszámára. Az ügyfélnek erre az üzenetre kell kattintania, ezt követően telefonon megszokott biometrikus módon (ujjlenyomat vagy FaceID), vagy az okostelefon PIN kódjával történik a beazonosítás.

[+]

A vállalat elkötelezett a banki folyamatok digitalizációja és az ügyfélkiszolgálási csatornák folyamatos fejlesztése mellett, és az elmúlt évek során számos újítást valósított meg. Például az OTP Bank ügyfelei kaphattak elsőként SMS-értesítést a tranzakcióikról, a fizetési megoldások terén Magyarországon elsőként vezették be az Apple Pay-t, és működésében, technológiájában, megjelenésében is teljesen megújította az internet- és mobilbankot. A tendenciák viszont azt mutatják, hogy a telefonos ügyfélszolgálat népszerűsége a digitális korban is töretlen, ezért is döntöttek a nemrég megvalósult fejlesztés mellett.

Az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálata naponta átlagosan 10 ezer, azaz évente 2,8 millió hívást kezel. A korábban másfél-két percig tartó azonosítási folyamatot az új push üzeneteken alapuló technológia körülbelül fél percre rövidíti le, így az új azonosítási metódus bevezetésével az ügyfelek számára gyorsabbá, egyszerűbbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé vált a kiszolgálás. Az ügyintézési idő lerövidülése pedig éves szinten mintegy 17 ezer megtakarított órát jelent, amit a Contact Center munkatársai tanácsadásra és ügyfélkiszolgálásra fordíthatnak” – mondta el a fejlesztéssel kapcsolatban Pesti Kornélia, a Contact Center igazgatója. Az új funkciót az ügyfeleknek nem kell külön aktiválniuk, a feltételek teljesülése esetén automatikusan elérhető számukra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés