Philips Xenium 9@9m

Szinte az összes ma kapható telefonnál van valami kompromisszum, amivel az egyszeri júzernek meg kell barátkoznia - nincs is ezen mit csodálkozni. Van viszont a Philips új, érintőkijelzős telefonján, a Xenium 9@9m-en.
Már a név is különleges mobilt sejtet. Első ránézésre okostelefonnak tűnik, de a kevésbé szakavatott szemek akár PDA-nak is nézhetik, holott egy sima telefonról van szó. Érintőkijelzője 2,5 hüvelyk átmérőjű és mindössze 176 x 220 pixel felbontású, ami több, mint érdekes. Operációs rendszere nem Symbian vagy Windows Mobile, hogy pontosan milyen, azt nem tudni. Belső memóriája 70MB, ami miniSD kártyával bővíthető - erre szükség is lehet, hiszen a gép elboldogul az MP3 formátumú fájlokkal. A kamera 2 megapixeles, van benne Bluetooth, a GSM modul három sávos (900/1800/1900MHz), EDGE vagy UMTS támogatás viszont nincs. Asztali számítógéppel USB porton keresztül tud kommunikálni, viszont csak az 1.1-es szabványt ismeri.
A szolgáltatáskínálatra tehát nem a bőséges a megfelelő jelző, ez viszont úgy tűnik, hogy pozitív hatással van az üzemidőre, a Xenium 9@9m ugyanis a gyártó szerint 8 és fél óra beszélgetési vagy 30 nap (!) készenléti időt garantál. Mérete 105 x 50 x 17 mm, tömege 109 gramm. Áráról, hazai megjelenéséről nincs információnk.


A készülék két színösszeállításban lesz kapható

 

Azóta történt

Hirdetés