Pitét hozott a OnePlus a fa alá

Miközben több tradicionális gyártó szenved az eladásokkal és az androidos frissítésekkel, a fiatal OnePlus kellően letisztult termékpalettával rendelkezik, hogy szép számban passzoljon el készülékeket, és kellő figyelem forduljon a szoftveres részre is. Az OxygenOS remek kombinációja a Material Design pofonegyszerűségének és jó pár, mindennapokban hasznos extrának, és külön jó hír, hogy az androidos biztonsági frissítések is rendszeresen érkeznek, a régebbi modelleket beleértve.

A legtöbb kávától megszabadult a OnePlus 5T, a maradékkal pedig együtt lehet élni
Noccs nélkül is csupa képernyő volt a OnePlus 5T, sokan ragaszkodnak hozzá ma is [+]

Most a OnePlus 5 és az 5T ideje jött el a szoftveres generációváltásra: az ünnepek alatt, tulajdonképpen váratlanul tette közzé az Android 9 Pie / OxygenOS 9.0.0 frissítés a gyártó, hiszen a béta tesztelés nem is olyan régen kezdődött meg a tavalyi modellekre. A készülékek megkapják a rendszer minden újdonságát, az iPhone-féle navigációs gesztusok OnePlus változata viszont csak az 5T-re érkezik meg.


A OnePlus 5 és jól megszokott, vörös USB-C kábele [+]

A kamera integrálja a Google Lens funkciót, szintet lép a játékmód és változnak a ne zavarj üzemmód lehetőségei. A közzététel fokozatos, azaz nem minden régió kapja meg egyszerre. A gyártó rajongói ugyanakkor jól tudják: egy VPN alkalmazással és egy külföldi régiót választva általában elő lehet csalni az OTA szoftvercsomagot, ami remélhetőleg hibáktól mentes.

Előzmények

  • OnePlus 6T - szenzorcsepp a mobiltengerben

    Összesűrűsödött a megfizethető csúcsmobilok mezőnye, a OnePlus 6 ráncfelvarrása pedig kis lépés előre, pár bosszantó döntéssel. Ám még mindig remek az összkép.

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés