Prémium kamerafunkciókkal mutatkozott be a Sony Xperia 5 IV

A Sony kompakt csúcsmodellje sokat örökölt az Xperia 1 IV-tól, kapott vezetékmentes gyorstöltést és nagyobb akkumulátort, de még mindig tartja a formáját.

A Sony bemutatta az Xperia 5 IV-t, ami a nagyobb akkumulátor ellenére 1 milliméterrel rövidebb és keskenyebb, mint az Xperia 5 III, miközben megtartotta az ikonikus kialakítást és az egységes kijelzőt.  A nagyobb, 1/2.9" szenzorméretű, 12 megapixeles előlapi kamera a felső kávára került, egyébként pedig ugyanaz a szenzor, amit az Xperia 1 IV használ, tehát a HDR itt is opció 4K felbontás mellett.


[+]

A kijelző ugyanaz, mint az elődmodell esetében: 6,1 hüvelykes, 1080 x 2520 pixel felbontású, 21:9 képarányú HDR OLED adaptív 120 Hz-es képfrissítéssel, de elvileg 50%-kal magasabb fényerővel. Szintén maradt a 3,5 milliméteres jack és a valódi sztereó hangzás előlapi hangszórókkal, Hi-Res Audio, Sony 360 Reality Audio/Audio Upmix, Dolby Atmos és DSEE Ultimate támogatással, az 5.2-es Bluetooth pedig ismeri az LDAC és aptX Adaptive kodekeket és a legfrissebb LE szabványt. A hangrögzítésben a Music Pro segít, ami a felhőbe való feltöltés során szétválasztja a környezeti zajokat és egyéb zavaró behatásokat és a rögzített hangot, stúdió minőségű felvételt ígérve.


[+]

A hátlapi hármas kameraszett továbbra is 12 megapixeles szenzorokkal dolgozik, idén viszont a 60 mm-es 1/3,5" telefotó egység fixen 2,5-szeres optikai zoomot biztosít a kettős gyújtótávolsággal módosítható mértékű nagyítás helyett. Az 1/1,7" szenzorméretű, 1,8 mikronos képpontmérettel dolgozó, 12 megapixeles főkamera maradt, ahogy az ultraszéles, 124 fokos látószögű kamera is, mindhárom szenzor optikai stabilizálással dolgozik, viszont idén már az összes kamera támogatja a valós idejű tárgykövetést is a valós idejű szemkövető autófókusz mellett.

A szenzorokhoz Zeiss objektívek és Zeiss T* bevonat tartozik, a A 120 fps olvasási sebességű képérzékelőnek köszönhetően pedig mindhárom kamerával opció a 4K 120 fps sebességű, akár ötszörösen lassított felvételek készítése. Az Xperia 5 IV továbbra is együttműködik az Alpha kamerákkal külső megjelenítőként, szoftveresen pedig elérhető a Photography Pro, a Cinematography Pro és a Videography Pro.


[+]

Az IP65/IP68-as minősítésű, Gorilla GLass Victus burkolatú házban Snapdragon 8 Gen 1-es szett dolgozik 8 GB rendszermemóriával és 128 vagy 256 GB bővíthető belső tárhellyel. Az adtakapcsolati paletta csúcskategóriás (5G, NFC, WiFi 6), az 5 Gbps-os átviteli sebességű 3.2-es Type-C port pedig támogatja a Display Port funkciót 4K 60 fps minőségben. Az 5000 mAh-sra növelt akkumulátort 30 wattos teljesítménnyel tölthetjük, ami 50%-ot ígér fél óra alatt, a megfelelő adaptert és a USB kábelt viszont külön kell beszerezni. Cserébe már van vezetékmentes töltés és töltésmegosztás.


[+]

Az Android 12-vel bemutatkozó készülék két Android főverziót és három év biztonsági támogatást kap, a 128 GB-os verzió ajánlott fogyasztói ára pedig 449.999 forint. A Sony Xperia 5 IV szeptember közepétől lesz elérhető fekete, zöld és ekrü színekben (bár a hivatalos hazai termékoldalon egyelőre csak a fekete választható).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker

    Ad és el is vesz a Sony a negyedik generációs Xperia 5-tel, a szolgáltatáscsomag továbbra is sokoldalú, a külső továbbra is egyedi, az ár pedig továbbra is magas.

Előzmények

Hirdetés