Problémák az Android Wear alkalmazáskezelésével

A Google március közepén jelentette be újabb nagy dobását, az Android Wear platformot. A kimondottan okosórákra írt operációs rendszer számos új eszközön futni fog, az LG, a Samsung és a Motorola is előrukkolt már kompatibilis megoldásokkal. A Wear működési elve megegyezik az "igazi" Androiddal, alkalmazásokat lehet installálni rá, értesítéseket jelenít meg, számos funkció ellátását teszi lehetővé. A telepítéseket és frissítéseket a telefonnal összekapcsolódva Bluetooth-on keresztül végzi a rendszer, ám úgy tűnik, hogy porszem került a gépezetbe, mivel a fizetős alkalmazásokat egyelőre nem lehet felrakni a hordozható eszközökre.

Az idei Google I/O óta ugyanis a fejlesztők számára is elérhető vált az SDK, így saját produktumokat tölthetnek fel a Play Áruházba. Ugyan a legtöbb applikáció ingyenes, felütötték fejüket a fizetős megoldások is, amikkel a Wear egyelőre nem tud megküzdeni. A probléma az, hogy a 4.1 Jelly Beannel együtt bejelentett újfajta titkosítás készülék-specifikus kulcsok megadását tette lehetővé, amivel eddig nem volt gond, a Wearnél viszont megint nincs minden rendjén, egyszerűen nem ellenőrzi le a kompatibilitást a rendszer, így nem rakja fel a fizetős appokat. A telepítés egyébként automatikusan történik, vagyis ha valaki letölt a tabletre vagy telefonra egy appot, akkor a Wear önállóan leellenőrzi, hogy működik-e vele a program, majd Bluetooth-on keresztül áthúzza magára. A keresőóriás cég egyelőre nem reagált a hibára, ám az biztos, hogy ettől függetlenül lázasan dolgoznak a háttérben a javításon.

Azóta történt

Előzmények

  • Android L Developer Preview bemutató

    A megjelenés óta nyüstöljük az új Android előzetes verzióját, mely az egyik legnagyobb frissítés lesz a platform eddigi életében.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

Hirdetés