Ramiris Dealer Nap - Vezess okosan!

A PROHARDVER! olvasóinak aligha kell bemutatni az egyre több lábon álló tajvani PC-gyártót. Mint arról hetekkel ezelőtt beszámoltunk, az Acer szinte minden területen jelentős növekedésről számolhatott be, különös tekintettel a hazánkat is magába foglaló EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióra.


Hamarosan befut

Az idei második Ramiris dealernap első előadása lényegében az Acer athéni sajtókonferenciájának zanzásított és a magyar viszonyoknak megfelelően átalakított változata volt; a piaci helyzetkép felvázolásából, illetve a termékkínálat rövid ismertetéséből állt. A százalékadatok újbóli ismertetésétől ezúttal eltekintenénk, azokról a termékekről sem akarunk újra beszámolni, amelyekről lapunk hasábjain már írtunk, így a PC-, noteszgép- és komponenspiacot illetően TFT-fronton annyit érdemes csak kiemelni, hogy a sokak által várt Ferrari TFT-k még idén megérkeznek a boltokba, a Gamers Line széria viszont ebben az évben jó eséllyel nem gyorsul tovább, így a vásárlóknak egy darabig meg kell elégedniük a „nagyon lassú”, 8 milliszekundumos panellel szerelt példányokkal.

Az Acer kínálatában most megjelent n35-ös típusjelzésű PDA teljesen honosított, iGO navigációs szoftverrel szállított változatáról azonban mindenképpen érdemes szót ejteni; a napokban forgalomba hozott navigációs eszköz ugyanis izgalmas újdonságnak ígérkezik. Az iGO GPS-navigációs szoftvernél nincs szükség telepítésre és internetes regisztrációra, az alkalmazást tartalmazó SD-kártya behelyezése után a szoftver azonnal útrakész. Egyszerűen kezelhető felhasználói felületének és pontos digitális térképeinek köszönhetően öröm a tájékozódás. Menürendszere kimondottan felhasználóbarát, néhány másodperc alatt összeállíthatja személyre szabott, akárhány pontból álló útvonaltervét.

Sokak számára megváltást hozhat az „elkerülés” funkció, mellyel a felhasználó kizárhatja a tervezett útvonalból az akadályokat és a forgalmi dugókat. A bejárt útvonalak elmenthetők, újranézhetők, és bármikor visszajátszhatók. A kedvenc úticélok saját listába, csoportokba rendezve, egyedi ikonokkal tárolhatók el. Igazi csemege az intelligens térképnagyító és -döntő rendszer, amely a kereszteződésekhez közeledve automatikusan és fokozatosan nagyítja és dönti a térképet annak érdekében, hogy a vezető könnyedén átláthassa a szükséges manővert.

Maga a hardver nem számít újdonságnak, az n35-ös PDA ugyanis jó ideje részét képezi az Acer PDA-termékkínálatának: az Acer n35-öt előtelepített Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC Premium Edition operációs rendszerrel szállítják. A tenyérgépben 266 MHz-es Samsung S3C2410 processzor található 32 MB flash ROM-mal kiegészítve (mely elegendő helyet hagy a további bővítéseknek) és 64 MB RAM-mal az alkalmazások és adatok kezeléséhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Hirdetés