Dimensity 810 és nagy felbontású kamera a Realme 10s-ben

Ötödik taggal bővült a Realme 10-es széria, viszont annyira nem új ez a konstrukció.

December 16-án Kínában újabb Realme 10-est mutatott be a BBK cégcsoporthoz tartozó, hazánkban is jelen levő márka. A Realme 10s megjelenésével ötre nőtt a széria tagjainak száma, az új modell ugyanakkor már ismerős lehet tavalyról, hiszen a Realme 9i 5G alapjaira épít: az újoncban több RAM és tárhely van, gyorsabb a töltés, cserébe eggyel kevesebb kamerával a hátoldalon.

Realme 9i 5G az első képen, Realme 10s a másodikon.Realme 9i 5G az első képen, Realme 10s a másodikon. Realme 9i 5G az első képen, Realme 10s a másodikon. (forrás: GSM Arena) [+]

Az operatív memória 8 GB-ra nőtt, beépített háttértárból pedig akár 256 GB-os is választható, amit tovább lehet bővíteni akár 1 TB-os microSD kártyával is. A töltés 33 watt, ez a Realme palettáján közepesnek mondható. A hátlapon ugyanaz az 50 MP-es főkamera van, mely a 9i 5G-ben is volt, viszont a makró már lemaradt, a 10s-en csak egy mélységadatokat gyűjtő szenzor segíti a főkamera munkáját. Az előlapon egy 8 MP-es szelfikamera dolgozik vízcsepp formájú notchban.

A kék színű változat a Realme 10s-ből.
A kék színű változat a Realme 10s-ből. (forrás: GSM Arena) [+]

Az előlapi kamera egy 6,6 hüvelykes FHD+ felbontású, 90 Hz-es panelbe lóg be, ezen a MediaTek Dimensity 810 lapkája rajzolja ki az Android 12-es főverzióra épülő Realme UI 3.0-át, az SoC miatt pedig adott az 5G, a Wi-Fi 5 és a Bluetooth 5.2 is kapcsolatok terén. A panel IPS LCD, így az ujjlenyomat-leolvasó jobb oldalra, a bekapcsoló gombba került. A műanyag ház 5000 mAh-s telepet rejt, ez USB-C csatlakozón keresztül veszi fel az áramot. Az USB-C mellett volt hely a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozónak is a 164,4 x 75,1 x 8,1 milliméteres házban (ami 191 gramm), s ráadásként a Hi-Res Audio minősítést is megkapta.

A készülék főbb specifikációi.
A készülék főbb specifikációi. [+]

A telefon fekete és kék színben kerül piacra 8/128 GB és 8/256 GB kiszerelésben. A kínai árak 1099 jüant és 1299 jüant jelentenek, ez adóterhek nélkül forintosítva 60 ezret és 71 ezret jelent. A kínai piacon az értékesítés december 20-án kezdődik, hozzánk már csak jövőre érhet el a telefon, már ha a Realme globálisan is értékesíteni fogja.

Azóta történt

  • Tényleg lesz Colaphone?

    Abszolút nem elképzelhetetlen, hogy a Coca Cola valóban társul az egyik gyártóval és kiadnak egy limitált szériát.

  • Felpezsdült a Realme

    A Coca Cola készüléket a hivatalos előzetesek alapján a Realme jegyzi.

  • Erősebb szettet kapott a Realme 10 5G

    Vagy gyengébb gyorstöltést és mínusz egy makró kamerát a 10s. Mindenesetre lett belőlük Realme 10T, a hatodik modell a tízes szériában.

Előzmények

Hirdetés