Régebbi csúcs-Snapdragonnal támad Japánban az LG

A dél-koreai gyártó legújabb készüléke középkategóriás árazást és 845-ös Qualcomm rendszerchipet kapott, 1440p-s kijelzővel.

Egyelőre csak a japán DoCoMo szolgáltatónál lesz elérhető az LG Style3, a gyártó új középkategóriás modellje. Nem összekeverendő a modell a ceruzás Stylo-szériával, ez egy teljesen hagyományos, noccsos kivitelű mobil lett, aminek előlapján egy 6,1 hüvelykes OLED kijelző figyel 1440p-s felbontással, széles noccsal, 8 megapixeles beépített kamerával.

[+]

A készülék legfőbb érdekessége a hardverében keresendő, ugyanis nem egy friss középkategóriás chipet tettek bele, hanem egy régebbi csúcs-SoC, a Snapdragon 845 került a burkolat alá. A 2017-ben bejelentett, jellemzően 2018-as zászlóshajókba bekerült, négy 2,8 GHz-es Kryo 835 Gold és négy 1,8 GHz-es Kryo 835 Silver processzormagot bevető, Adreno 630 grafikai egységgel ellátott, 10 nm-es node-on gyártott rendszerchip teljesítménye ma is versenyképes a középmezőnyben, de a memóriacsomagot nem tolták túl, 4 GB RAM és 64 GB tároló jut hozzá, utóbbi microSD-vel bővíthető.


[+]

Két kamera látható a hátlapon, de csak a 48 megapixeles főkamerától fogunk kapni konkrét felvételeket, az 5 megapixeles mélységszenzor csak a portréknál segít be. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon kapott helyet, az akkumulátor pedig 3500 mAh-s, gyorstöltésről vagy vezeték nélküli töltésről nem ejt szót a szolgáltató termékoldal. Nem maradt el az IP68-as alap csepp- és porállóság, illetve a vízsugárra vonatkozó IPX5-ös védelem.

[+]

Ezért a csomagért 38 000 japán jent, azaz körülbelül 113 000 forintot kérnek, tehát körülbelül annyi, mint ugyanezzel a hardverrel a Pocophone F1 volt a másfél évvel ezelőtti premierjekor - túlzás lenne tehát azt mondani, hogy csak a chip miatt érdemes érte rohanni a boltba, viszont valószínű, hogy felhasználói boldogabbak lesznek a 845-ös Snapdragonnal, mintha egy közepes, de friss Qualcomm vagy MediaTek dolgozna a színfalak mögött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára

    Az LG első Dual Screen képes készüléke nem sokat ad hozzá a G8X felhasználói élményéhez, viszont van benne 5G.

  • Sony Xperia XZ2 Premium - mi ez az ikzé?

    HDR-rel bővült a Sony 4K kijelzős sorozata, a kuriózumot ezúttal viszont a túloldal tartogatja. Mire mennek a japánok a dupla kamerával, és mitől hízott az XZ2 Premium negyedkilósra?

Hirdetés