Régi-új beszállítók az iPhone 15 kamerapletykái közt

A remek almás eladásokból a Sony is profitált, a folytatás új parterek után nézhet.

A 48 megapixeles Sony főkamera kitűnő képességei is hozzájárulnak ahhoz, hogy ne lehessen sokkal jobb telefont vásárolni ma az iPhone 14 Pro és Pro Max párosnál, amennyiben valaki képes egy mobilért a bankszámláját kiüríteni. A páros öt IMX sorozatú szenzort használ, és az egész piacon rendkívül népszerűek a Sony lapkái, amit a Counterpoint Research konkretizálni is tud.


[+]

A modulok teljes árbevételének 54%-áért a japán óriás felelt 2022-ben, míg a Samsung 29%-át tette zsebre a 13 milliárd dollárnak. A többi koreai, kínai, és japán szereplő jóval szerényebb részesedéssel kellett beérje, az egész szenzorpiac pedig 5%-os bevételesést volt kénytelen elkönyvelni. A szenzor persze csak egy kamera komponens a sok közül, így az optikákért mozgó fókuszlencse tagokkal, vagy épp a képstabilizálásért más-más beszállítók felelnek. Az Alps Alpine és a Mizumi például gyakori partnerei az almásoknak, a The Elec viszont úgy hallotta: friss beszállítókkal érkezhet az iPhone 15 Pro Max új, periszkópos zoomrendszere.


[+]

Ezt a modult idén állítólag csak a nagyobbik Pro modell kapja meg, és hagyományos, rugós lencsemozgató rendszer helyett fürgébb és precízebb golyós megoldás lesz a befutó, amely méretben is apróbb lehet. Ebben a finommechanikai megoldásban Cupertino 70%-ban az LG Innotek, illetve 30%-ban a Jahwa Electronics komponenseire hagyatkozhat, ez utóbbi név pedig a Galaxy S23 kapcsán is előkerült a golyós rendszerrel. A friss pletykától függetlenül közölt Ming-Chi Kuo elemző adatokat a 15 Pro Max zoomkamerájáról: szerinte 1/3" méretű és 12 megapixeles Sony szenzor bútorozhat össze 6x-os nagyítású, periszkópos kialakítású optikával, ezt ezt a kisebbeik Pro modell majd csak 2024-ben kapja meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés