Rekord negyedévvel zárta 2017-et a Samsung

Tíz emberből öt alighanem a mobiljairól ismeri a Samsungot és az LG-t, ám mindkét dél-koreai vállalat érdekelt egy rakás másik termék és komponens gyártásában – olyannyira, hogy bevételeikért leginkább azok felelnek. Az LG Electronics például 14,8%-kal nagyobb árbevételre tett szert (16,9 billió won) 2017 utolsó negyedévében az egy évvel korábbihoz viszonyítva, és éves szinten is rekordot értek el (61,4 billió won). 2017 végén ráadásul 366,6 milliárd wonra rúgott a negyedéves nyereség, ami remek hír, hiszen 2016 utolsó három hónapja veszteséggel zárult.

Gorilla Glass 5 a hátlap, de a kamerát Gorilla Glass 4 védi
Hiába a remek V30, az LG nem a mobiljai miatt zárt erős negyedévet [+]

Hiába ugyanakkor az LG történetének második legtöbb negyedéves nyeresége, ha a mobilos üzletág továbbra is veszteséges, méghozzá 213,2 milliárd wonnal, hiába a remek (bár nem mindenhol elérhető) V30. Éppen ezért, bár készül már a G7, az akkor érkezik csak, amikor szükség lesz rá, nem pedig a konkurenciához igazodva, ez pedig az MWC kihagyását jelenti. Az LG Electronics összességében mégis pozitív 2018-ra számíthat, hiszen az otthoni és szórakoztatóelektronikai eszközei is jól fogynak, az OLED kijelzők pedig az Apple megrendeléseivel dobhatják meg a vállalati árbevételt.

A Note8 (balra) minden ponton szögletesebb a Galaxy S8+-nál
Rekord negyedév és 2017 a Samsung mögött, de inkább a félvezető üzletágnak, semmit a Galaxy mobiloknak köszönhetően [+]

A Samsungnak is jól ment 2017 végén, sőt kitűnően: a végleges jelentés szerint 65,98 billió wonra rúgtak negyedéves bevételei és 240 billióra az év egészét figyelembe véve. Ez, és a 15,15 billió wonos negyedéves működési nyereség is rekordnak számít, éves szinten pedig sosem látott mennyiség, 53,65 billió won maradt a konyhán, ami leginkább a félvezető üzletág sikereinek köszönhető. A Samsung mobiljai ugyan remekül fogytak 2017 végén (25,47 billió won árbevétel), növekedést elérve a Note7 üggyel zárult 2016-hoz képest, a működési nyereség ennek ellenére valamelyest megcsappant, méghozzá 2,42 billió wonra. A lendületet a Galaxy S9 páros márciusi piacra kerülése dobhatja meg – igaz, majd csak 2018 második negyedévében, addig hátra van a most is futó első.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Bemutatkozott az LG G6+

    A gyártó eszközölt némi ráncfelvarrást az idei csúcsmodellen, így az LG G6 már Plus verzióban is elérhető lesz.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés