Rekordév az LG mögött, a telefonos veszteségek azonban csak gyűlnek

A háztartási és szórakoztatóelektronikai termékek mennek igazán az LG-nél, amely szűkített mobilportfólióval se tudta ezen üzletágát nyereségessé tenni. Az 5G hozhat fordulatot.

Az LG Electronics is közzétette 2019 utolsó negyedévét és egészét illető pénzügyi jelentését, és van ok az örömre: összesített árbevétel szempontjából rekorddal zárták a tavaly esztendőt (62,3 billió koreai won, 15,91 billió forint), igaz: a nyereség 2018-hoz viszonyítva befektetések és marketingkiadások miatt 10%-kal megcsappant (2,44 billió wonra, azaz 620 milliárd forintra).

Nem tudták a dupla kijelzős LG telefonok nyereségessé tenni a vállalat mobilrészlegét
Nem tudták a dupla kijelzős LG telefonok nyereségessé tenni a vállalat mobilrészlegét [+]

A vállalatnak leginkább háztartási, légkondicionáló és szórakoztatóelektronikai eszközei fogytak, amelyek negyedéves szinten is előreléptek, az okostelefonos részleg 2019 utolsó három hónapjában ugyanakkor 25%-os éves visszaeséssel és 332 milliárd won veszteséggel zárt (85 milliárd forint). A tavalyi év egészét nézve a telefonok 5,97 billió wont hoztak a konyhára (1,52 billió forint), utánuk mégis kerek 1 billió won veszteség halmozódott fel (260 milliárd forint). A gyártó itt is a megnövekedett marketingköltségekre, illetve a készüléktámogatás terheire hivatkozik, ám reméli, hogy az 5G korszak és további megszorító intézkedések fordítanak a divízió szerencséjén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára

    Az LG első Dual Screen képes készüléke nem sokat ad hozzá a G8X felhasználói élményéhez, viszont van benne 5G.

  • LG G8X - kettőn áll a vásár

    Mióta az LG mobilos részlege már nem megkerülhetetlen szereplő a piacon, a koreai cég egyre inkább teret enged a kísérletezésnek. A G8X és a másodlagos kijelző is jó példa erre.

  • Az LG G8 ThinQ jobb, mint a G8S ThinQ

    Véleményünk szerint az S utótagú típusváltozat nem képes teljesen betölteni a hazai G8-szerepet: rendhagyó készülékbemutató következik.

  • LG G8S ThinQ - átgondolásra szorul

    Jelentős csúszással, de végül befutott a kisebbik dél-koreai cég MWC-s csúcsmodellje, illetve annak kissé átalakított változata. Mi is történt itt pontosan?

Hirdetés