Rendereken és fotón az iPhone 15 Pro

A képek megerősítik a vékonyabb kávát, a nagyobb kameraszigetet és az USB-C csatlakozót.

Rengeteg kép látott napvilágot egyidejűleg az iPhone 15 Pro mobilról, ezek között vannak CAD fájlok alapján készített renderek, valamint egy fotó is, ami állítólag az első az őszi bemutatóval várt Apple telefonról. A fotót elsőként a MacRumors közölte, később pedig az Unkownz21 Twitter-fiókon is publikálták. A kép az USB-C csatlakozó adaptálása mellett megerősíti azt is, hogy a készülék keretét kicsit átdolgozták, a szélek nagyobb ívet kapnak, a rozsdamentes acél helyett pedig titánra válthatnak a keretben használt anyag kapcsán.

Így néz majd ki az iPhone 15 Pro USB-C csatlakozója elvileg.
Így néz majd ki az iPhone 15 Pro USB-C csatlakozója elvileg. (forrás: MacRumors) [+]

A pletykák alapján az Apple az E75 Lightning kontrollert E85-re cseréli, viszont az USB-C adaptálásával együtt bevezet bizonyos korlátozásokat is. Ezek nagyjából ugyanazok maradnak, mint amik a Lightning csatlakozóra vonatkoztak, vagyis a más gyártóktól származó kiegészítőknek tartalmazniuk kell egy olyan integrált azonosító áramkört, mely segítségével az Apple készüléke felismeri a csatlakozatott eszköz eredetiségét. Azokat a kiegészítőket, melyek nem teljesítik ezen Made for iPhone (MFi) minősítés kritériumait, az Apple eszköz letilthatja például a töltési vagy adatátviteli sebesség maximumáról, valamint figyelmeztető ablakban üzenetet dobhat fel a rendszer, hogy nem támogatott kiegészítőt akar használni a felhasználó, ami károsíthatja a készüléket. Így lényegében csak formai változás lesz a Lightningról való átállás, kivéve a Pro modelleknél, mivel azok a pletykák szerint az USB 2.0-s szabványú Type-C helyett Thunderboltot használnak majd.

Renderképek az iPhone 15 Pro modellről.Renderképek az iPhone 15 Pro modellről. Renderképek az iPhone 15 Pro modellről. (forrás: 9to5Mac) [+]

A renderképeket a 9to5Mac közölte, ezek megerősítik, hogy kicsit íveltebb keret, a kijelző körül vékonyabb kávák és jóval nagyobb kamerasziget lesz az iPhone 15 Prón. A kamera méretének növekedését nagyobb szenzorok és lencsék érkezése magyarázhatja, marad azonban a kamerasziget négyzetes formája és a LiDAR szkenner is.

Balról jobbra: az iPhone 11 Pro, iPhone 14 Pro és iPhone 15 Pro kameraszigete.
Balról jobbra: az iPhone 11 Pro, iPhone 14 Pro és iPhone 15 Pro kameraszigete. (forrás: Notebook Check) [+]

Egymás mellett az iPhone 14 Pro és a 15 Pro elölnézetben.
Egymás mellett az iPhone 14 Pro és a 15 Pro elölnézetben. (forrás: 9to5Mac) [+]

A kijelzőméretek nem változnak a 14-es szériához képest, viszont a vékonyabb kerettel a ház mérete csökkenhet. A CAD fájlokat a 9to5Mac Kínából szerezte meg, állítólag ezek az elsők, melyeket az ottani gyárak megkaptak, hogy elindíthassák a termelés előkészítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés