Rendezvényt szervez a Sony hétfőre, a legvadabb pletykák PS-mobilról szólnak

Mobilos játékról szól majd a bemutató, a pletykák új Xperia telefon érkezését jósolják ráadásul a Pro széria tagjai közé.

Szeptember 12-én japán idő szerint 13 órától, magyar idő szerint reggel 6-tól Xperia bemutatót tart a Sony, ahol valamiféle hardverről lesz szó. Hogy egy új telefonról vagy csak egy, a már piacra került Xperia mobilokhoz készült kiegészítőről, egyelőre nem tudni, a 16 másodperces kedvcsináló videóban mondjuk úgy tűnik, hogy a Scarz csapat egyik játékosa egy új telefont nyomkod. Csak egy villanásra tűnik fel a kép, de mintha ravaszokat nyomna be éppen. Aztán az is lehet, hogy csupán egy tokról van szó, de a “Made for pro gamers and streamers” mást sejtet.

A Sony-nak nem ez lenne az első, hogy játékra optimalizált Xperia telefonnal próbálkozik, tessék csak emlékezni a még az Ericssonnal közösen készült Xperia Play-re! Az új készülék egyébként - már ha lesz - várhatóan nem a kézikonzolt próbálja meg imitálni és kiváltani, hanem az új PlayStation Plus szolgáltatás játékstreamelésével ápol majd szoros viszonyt. Augusztus utolsó napjaiban jelentette be a japán óriásvállalat a PlayStation Studios Mobile Division létrehozását, melynek feladata az elmúlt 25 év PS-franchise játékain alapuló "mobilos élményekre" összpontosítani.

Tartozékgyártók már egy ideje csinálnak speciális kontrollereket mobilokhoz, az is lehet, hogy a Sony sajátot fejlesztett. A képen a Backbone kiegészítője, melyet a PS5-höz készülő DualSense kontroller ihletet.
Tartozékgyártók már egy ideje csinálnak speciális kontrollereket mobilokhoz, az is lehet, hogy a Sony sajátot fejlesztett. A képen a Backbone kiegészítője, melyet a PS5-höz készülő DualSense kontroller ihletet. (forrás: Backbone) [+]

Szintén csak pletykák szintjén, de feltűnt az Xperia Pro vonal kapcsán egy új, második generációs Pro-I is. Az első Pro-I tavaly ősszel került bemutatásra, ezt követheti egy frissített modell idén. A Sony állítólag 48 megapixeles kamerákkal látná el a készüléket, maradna a manuálisan változtatható apertúra, de a maximum érték f/1,2-re nőne, és f/4,0-ig több állásban lehetne váltogatni a fényértéket. A pletykák szerint a főkamera 1”-es szenzort használ (IMX903) majd, az ultraszéles 1/1,3”-est (IMX803), a telefotó lencse pedig megkapja az Xperia 5 IV-ben is használt 1/1,7”-es méretű IMX557 megnövelt pixelszámú változatát. A 48 megapixeles képeket a telefon 4:1-es összevonás után 12 megapixelben fogja kiköpni alapértelmezett módban. A nevet illetően az Xperia Pro-I Mark II a legvalószínűbb, aztán az, hogy mennyire légből kapott a pletyka, kiderül majd az elkövetkező hetekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés