Hirdetés

Rendkívül sokoldalú IoT SoC-t tervezett a MediaTek

Az MT2621 az iparág első olyan megoldása, ami az NB-IoT és a GSM/GPRS hálózatokat is támogatja.

A MediaTek egy ideje már komolyan támadja az IoT-piacot, de most előálltak egy olyan lapkával, ami kifejezetten hiányzott az aktuális felhozatalból. Az MT2621 jelzésű SoC a sokoldalúsággal próbálja eladni magát, ugyanis az iparág első olyan megoldásáról beszélünk, ami az NB-IoT (R14) és a GSM/GPRS hálózatokat is támogatja.

Ezzel a képességgel a lapka rengeteg területet képes önmagában lefedni, és az előnyök is nyilvánvalók. Például egy MT2621-gyel felszerelt okoseszközt hordozni lehet a GSM/GPRS és az NB-IoT hálózatokkal rendelkező országok között, és a hardver probléma nélkül működni fog. A rendszerbe integrált modem szélessávú modulját alapvetően arra tervezték, hogy a világ minden pontján üzemképes legyen, így ez támogatja a 3GPP Rel-14 szabvány ultra-low, low és mid sávjait.


[+]

Az MT2621 igazi célpiaca azonban az ipari felhasználás, ugyanis ebben a szegmensben az egyes eszközöket nagyjából tíz éves használatra veszik, ami manapság igen kellemetlen, mert ilyen távlatban komoly esély van a GSM/GPRS leváltására a 3GPP-alapú NB-IoT-val. Az MT2621 ezt a problémát egy lapkán belül le tudja kezelni, mivel mindkét hálózattal kompatibilis.

A MediaTek az MT2621 dizájnjának kialakításánál még a helytakarékosságra is figyelt. A platform egyetlen antennán keresztül kapcsolódik mindkét támogatott hálózatra, és az SSDS (single SIM dual standby) funkcióval egy SIM használatával elérhető az adott eszköz. További fontos tényező, hogy a működést a rendkívül energiatakarékos ARMv7 MCU biztosítja, beépített flashmemória és PSRAM mellett, illetve a Bluetooth 4.2 is elérhető. Az ennyire integrált konstrukció lényegében lehetővé teszi a platformdizájn méretének csökkentését.

A szoftveres oldalt tekintve a MediaTek egyedileg konfigurálható Linux operációs rendszert biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés