Retro mobilon dolgozik egy honfitársunk

A Magyar Telekom által támogatott Kitchen Budapest programjában dolgozik az egyik résztvevő az által tárcsás mobilnak nevezett megoldáson. A project lényege, hogy egy retro tárcsás telefont használjunk fel Bluetooth headsetként. A próbálkozás bíztató stádiumban van, már sikerült AT parancsot küldeni, így az biztosan látszik, hogy az ötletből nemsokára valóság lesz.


Lássuk mit ír az alkotó a saját művéről:A tárcsás mobil telefon egy népszerű tömegkommunikációs eszköz, ma már régiesnek ható külsőbe bújtatott verziója. A hagyományos mobiloktól eltérően egyetlen kezelőszerve, a körbefordítható számlap, amelynek segítségével a felhasználó a kívánt telefonszámot tárcsázhatja. Mire jó ez az egész? Csak visszalépés a fejlesztés helyett? Nem! Egy régi használati tárgy időszerű újraértelmezése, technikai visszalépés nélkül.

Az ehhez hasonló külsejű mobilok ritkák, de a fellelhető prototípusoktól e darab abban különbözik, hogy nem rejt önálló mobil készüléket. Mint egy headset - amely manapság a legtöbb mobil tartozéka - drót nélkül kapcsolódik meglévő mobiltelefonunkhoz; ha át akarjuk élni a retro élményt, csatlakoztatjuk, de ha modern telefonunk minden funkcióját ki akarjuk használni, megtehetjük azt is. Mindezt anélkül, hogy két különálló telefont hordanánk magunkkal.

Azóta történt

Hirdetés