Sajtófotókon látható a Galaxy Tab S2 két változata

Már egyáltalán nem kell sokat várni arra, hogy a Samsung lerántsa a leplet két új felső kategóriás táblagépéről, melyekről most sajtófotók szivárogtak ki. A Galaxy Tab S2 két változatban lesz elérhető, ám az elődmodellekkel ellentétben nem 8,4 és 10,5, hanem a 4:3-as képarányra áttérés miatt már 8 és 9,7 hüvelykes változatban látnak napvilágot.


[+]

A képernyő felbontása mindkét esetben 2048 x 1536 pixel lesz, hasonlóan egyébként az iPad família tagjaihoz. A 9,7 hüvelykes variáns SM-T810, a 8 hüvelykes változat pedig SM-T710 modellszámmal kerülhet forgalomba.


[+]

A specifikációkat elnézve abszolút high-end masinákra lehet számítani, hiszen mindkét tablet megkapja elvileg a Samsung rendkívül erős, 64 bites Exynos 7420 lapkáját (nem kizárt persze, hogy mégis gyengébb hardvert kapnak). Rendszermemóriából 3 GB jut majd, a belső tárhely pedig a Galaxy S sorozat legújabb tagjaihoz hasonlóan valószínűleg nem lesz már bővíthető.


[+]

A két típus 5,4 milliméter vékony lesz, ám ameddig a nagyobbik modell 407 grammot, addig a kisebbik 260 grammot nyom majd, ettől még mindkettő igencsak könnyűnek mondhatók saját versenytársaihoz képest. Alul az érintésérzékeny alkalmazásváltó és a visszalépés gombok figyelhetők meg, közöttük helyezkedik el a minden bizonnyal ujjlenyomat-olvasót is tartalmazó home billentyű.


[+]

A bemutatásra már akár a holnapi napon sor kerülhet, addig is érdemes nézegetni a fenti képeket, kinek tetszik, kinek nem tetszik az új irány.

Előzmények

Hirdetés