Samsung Pixon 12: AM-OLED kijelző és 12 megapixeles kamera

Az első Európa számára hivatalosan bejelentett 12 megapixeles kamerával szerelt mobiltelefon a Sony Ericsson műhelyéből származó Idou, azaz újabb néven Satio, mely azonban október előtt egészen biztosan nem kerül a boltok polcaira. A Samsung által frissen leleplezett Pixon 12 tehát csak a második ilyen tudású fotómasina, mely ugyan közel negyedéves késéssel került bejelentésre, ám a júniusi debütálása révén még így is négy hónappal előzi meg a japán-svéd üdvöskét.

A szeptemberben bemutatott 8 megapixeles Pixon külső jegyeit felhasználó új, 12 megapixeles variáns azonban nem csak a felbontása miatt különleges, hanem 28 milliméteres széleslátószögű optikája is ritkaságnak tűnik, mely segítségével szűk helyeken is jó használatot biztosít. A jövevény további újítása a fókuszkövetés, mely az automatikusan vagy érintéssel kiválasztott témát annak elmozdulása esetén is képes fókuszban tartani. Emellett természetesen nem hiányoznak olyan funkciók sem, mint az arc- és pislogás-felismerés, mosolyfotózás, az arc tónusait lágyító szépségfotózás, a kiterjeszett dinamikatartomány, vagy a 720x480 képpontos videók rögzítésének lehetősége sem. Az elkészült képek és videók egyszerűen megoszthatóak az olyan népszerű közösségi oldalakon, mint például Facebook, Picasa, Flickr, MySpace, Photobucket vagy Friendster.

A jövevény azonban nem csak kamera frontján domborít, hiszen 3,1 hüvelykes, 800x480 képpontos AM-OLED kijelzőt, WLAN, GPS és sztereó Bluetooth modult, HSDPA és HSUPA átviteli képességet, DivX és XviD lejátszót, RDS FM rádiót, Word, Excel, PowerPoint és PDF nézegetőt, tévékimenetet és microSD kártyával bővíthető 150 MB belső memóriát is kapott. Az 1.000 mAh kapacitású akkumulátorral felszerelt 108x53x13,8 milliméteres és 120 grammos készülék már ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés