Hirdetés

Samsung Univerzum: Komoly lépéseket tesz a környezettudatosság felé a Samsung

Az okostelefonos üzletág a jövőben sokkal környezetbarátabban működik majd egy több pontból álló akcióterv megvalósításának eredményeképp.

A Samsung a Fold3, a Flip3 és a Watch4 eszközök bemutatásakor jelentette be, hogy a milyen lépéseket tesz a fenntarthatóbb, környezettudatosabb működés érdekében. Ezt az intézkedéscsomagot Galaxy a bolygóért néven adták közre, amely számos olyan lépést tartalmaz, ami a vállalat környezetvédelmi törekvéseit helyezi fókuszba. Első lépésként 2025-ig fogalmazták meg az alábbi célokat:

  • Újrahasznosított alapanyagok minden új mobil termékben 2025-ig

    A körkörös gazdaság előmozdítása érdekében a Samsung új, környezettudatos anyagokat alkalmaz termékeiben. Annak érdekében, hogy 2025-re minden új mobil termékében újrahasznosított anyagokat használjon, a Samsung eszközeinek sajátosságait, esztétikáját és tartósságát figyelembe véve alkalmazza a legmegfelelőbb alapanyagokat.

  • Műanyagmentes csomagolások 2025-ig

    A Samsung célja, hogy 2025-ig teljesen megszüntesse az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, ezért eltávolítja és helyettesíti a legtöbb esetben használt, az eszközök csomagolásához szükségtelen anyagokat és környezettudatos megoldásokat épít be a folyamataiba.

  • Minden telefontöltő készenléti energiafogyasztása 0,005 W alá csökken 2025-ig

    A Samsung az energiatakarékos technológiát helyezi előtérbe, ezzel javítja az energiahatékonyságot és csökkenti az energiafogyasztást. A vállalat az összes töltőben sikeresen csökkentette a készenléti energiafogyasztást 0,02 wattra, amely az egyik leghatékonyabb az okostelefonok piacán. Erre a fejlesztésre alapozva a Samsung célja, hogy 2025-re 0,005 watt alá csökkentse az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban, hosszabb távon pedig nullára csökkentse ezt az értéket.

  • Zéró nem újrahasznosítható hulladék 2025-ig

    A Samsung a lehető legkisebbre csökkenti a mobil munkaterületeken keletkező hulladékot, és elkötelezett amellett, hogy 2025-ig nullára csökkenti a nem újrahasznosítható hulladékok termelését. A Samsung célja, hogy globális szinten csökkentse az e-hulladék termelésének mennyiségét a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

Ezzel persze nincs vége a törekvéseknek, a Samsung további lépéseket tervez, az eddigi eredményeket pedig évről-évre közzéteszik a vállalat fenntarthatósági jelentésébenA Samsung számára kiemelten fontos, hogy élhetőbb jövőt biztosítson mind embertársaink, mind a bolygó számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy vállalaton múlik, a közös erőfeszítések pedig nem foghatók fel versenyként – mondta el Stephanie Choi, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és marketingvezetője. – Tevékenységünk minden területén törekszünk az együttműködésre, az iparági és a piaci stratégiai partnereinkkel közösen világszerte képesek vagyunk pozitív hatást elérni, az összefogással pedig még többet tehetünk a fenntarthatóbb jövőért.”