Sense nélküli HTC One érkezhet

Bár sokan egy új Nexus készülék leleplezését várták a múlt héten lezajlott Google I/O konferenciától, a keresőóriásnak más tervei voltak. Referenciamodell helyett egy speciális Samsung Galaxy S4 kiadást mutattak be, mely a TouchWiz UI helyett a gyári androidos felhasználói felülettel (és a rendszer módosítások nélküli 4.2.2-es verziójával) érkezik. A készülék már hetekkel a Google éves fejlesztői eseménye előtt kiszivárgott, most pedig ugyanaz a belső forrás egy új hírrel jelentkezett. Ha lehet hinni a pletykáknak, hamarosan egy hasonló megoldással operáló HTC One is piacra kerül majd, mely szintén alap androidos (a szaknyelv által csak vanillaként emlegetett) élményt kínál.

A Samsung megoldásával kapcsolatban többen kifejezték már aggályaikat. A Nexus készülékek egyik óriási előnye a szinte azonnali frissítésekben rejlik, mely OTA-n és manuálisan egyaránt véghez vihető. Utóbbihoz a megfelelő ROM letöltése szükségeltetik, melyek a hivatalos oldalon bárki számára elérhetőek. A bökkenő mindössze az, hogy az említett weblap egy apró utalást sem tartalmaz a vanilla Galaxy S4 támogatottságával kapcsolatban.

A belső forrás szerint az elkövetkezendő hetekben rántják majd le a leplet a vanilla HTC One-ról, a piacra kerülés pedig a nyár közepén indul be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

  • HTC One – fejlesztői kiadásban

    Nyitott rendszertöltő rutinnal és kártyafüggetlen kiadásban érkezik a HTC One fejlesztői változata.

Hirdetés