Snapdragon 865-tel mutatkozott be a ZTE Axon 10s Pro

Wi-Fi 6, 5G-s képesség, UFS 3.0-s tároló, LPDDR5 memória, DTS:X Ultra hangzás, QuickCharge 4+ támogatás: szinte felsorolni is nehéz az új csúcsmobil érdekességeit.

Mindent belepakoltak a ZTE Axon 10s Pro csúcsmobilba, és remélhetőleg a koronavírus sem akadályozza majd meg a kínai gyártót abban, hogy mindezt a pár hét múlva esedékes Mobile World Congressen - amire már nagyon erőkkel készülünk - is prezentálja.


[+]

A csúcskészülék előlapján 6,47 hüvelykes AMOLED kijelző kapott helyet, 19,5:9-es képaránnyal, beépített optikai ujjlenyomat-olvasóval, a jó üzemidő reményében pedig 1080p-s felbontással. Az előlapon egyébként egy hagyományos notchba foglalták a 20 megapixeles szelfikamerát. 159,2 x 73,4 x 7,9 milliméteres dimenziókkal nem lóg ki a csúcsmobilos átlagból, kijelzőjét masszív lekerekítés díszíti, és az üveg hátlap is követi a kézbe simuló designvonalat.


[+]

Legfőbb érdekességként a Qualcomm 2020-as csúcs SoC-ját, a Snapdragon 865-öt említhetjük, ami a DinamIQ designnal, Cortex-A77-es processzorral és Adreno 650 grafikai egységgel nagyon masszív teljesítményt ígér, mindehhez pedig minimum 6 GB-nyi LPDDR5-ös RAM és legalább 128 GB-nyi UFS 3.0-s villámgyors tároló fog tartozni. A csúcsváltozat 12/256 GB-os lesz.


[+]

A hardverhez egy nagyon komoly képfeldolgozó, a Spectra 480 tartozik, ez kezeli a 48 megapixeles főkamerából, továbbá a 8 megapixeles tele és a 20 megapixeles ultraszéles hátlapi kamera képeit, és bár a videós képességeket nem említik, szinte biztos, hogy 4K lesz az elérhető legjobb felbontás. A mobil sztereó hangszórója DTS:X Ultra technológiával támogatva szólal meg, és persze a Bluetooth 5.0-n keresztül támogatottak a jó minőséget nyújtó kodekek is, de 3,5 milliméteres jack nem került a mobilra, csak a szokásos Type-C.


[+]

A 4000 mAh kapacitású akkumulátor nem hangzik túl nagynak a fenti csomag ismeretében, de Quick Charge 4+ (egyben USB Power Delivery) technológiával kiegészítve talán nem jelent majd vállalhatatlan kompromisszumot akkor sem, ha egyébként vezeték nélküli töltésről sem esik szó (a jelenlegi kínai termékoldal ugyanis ezt nem említi). Feketelevesként jöhet még az ár, amiről egyelőre nem tudunk semmit: a normál, Snapdragon 855-ös, jó ideje létező Axon 10 Pro jelenleg 140 000 forintos árát 15%-kal lejjebb vitték, az újdonság kapcsán viszont még nincs konkrétum.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés