Snapdragon 865 és 765: középpontban az 5G és a gyártók

Részletes specifikáció nélkül, ám a Xiaomi, a HMD Global, a Motorola és az Oppo részvételével jelentette be a Qualcomm 2020-as kulcslapkáit. A Mi 10 is érdekelt.

Mauin, a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén startolt el a Qualcomm háromnapos Tech Summit konferenciája, mindjárt két fontos mobilhírrel: itt a 2020-as csúcstelefonokban és egyéb elektronikus eszközökben bizonyosan felbukkanó Snapdragon 865, valamint az eggyel alsóbb kategóriába szánt Snapdragon 765 és 765G mobilplatform.


(forrás: Android Authority) [+]

Részletes specifikációról még nem esett szó, a Tech Summit nyitóeseménye ugyanis 5G lázban égett, szép számú AI mozaikszóval megspékelve. A lényeg: a Snapdragon 865 a Snapdragon X55 5G modemmel társítva lesz elérhető, míg a Snapdragon 765/765G integrált 5G-s megoldást biztosít az X52 modem személyében. Figyelembe véve, hogy mennyire döbbenetesen drágák egyelőre az 5G-s ajánlatok, várhatóan az olcsóbb mobilplatformmal szerelt telefonok sem lesznek éppen filléres tételek, de hát valahol el kell kezdeni az ár faragását.


(forrás: Android Authority) [+]

A Qualcomm Tech Summiton az is kiderült, hogy érkezik jövőre egy Nokia okostelefon Snapdragon 765-tel, Motorola mindkettővel, az Oppo Reno3 Pro 5G Snapdragon 765G-vel és egy csúcstelefon 865-tel. A Xiaomi december 10-én jelenti be a Redmi K30-at 765G-vel, majd érkezik jövőre a Xiaomi Mi 10 (nem a Mi Note 10) Snapdragon 865-ös mobilplatformmal. Ez még nem a teljes lista, csak a pódiumon képviselt vállalatok, akik mellett a Qualcomm egy diaképen a Realme-t, a Vivót, a HTC-t, a OnePlus-t, az LG-t, a Nubiát, a Samsungot és a ZTE-t is megemlítette, a 91mobiles pedig úgy tudja: a Black Shark, a Coolpad, az IQOO, a Meizu, a Red Magic és a TCL is előrukkol a maga snapdragonos megoldásaival.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés