Snapdragon chipsettel kapható mostantól a Galaxy S20 FE

Elfogyott az Exynos 990, úgyhogy különösebb csinnadratta nélkül Qualcomm lapkára vált az összes S20 FE.

A Galaxy S20 FE meglehetősen népszerű telefon a mai napig. Az S20-nél olcsóbb, mégis majdnem mindent tud, sík a kijelzője, tehát érthető, hogy sokat adnak el belőle, megjelenésekor azonban ugyanazt az Exynos 990-as rendszerchipet kapta meg, amit az S20 is, legalábbis a 4G-s változat, legalábbis a mi régiónkban. Különböző források szerint a Samsung leállította az Exynos 990-es chipset gyártását április elején, ami az S20-as családot már nemigen érintette, mert időközben egy újabb lapkával már az S21-széria ül a képzeletbeli trónon, az S21-nek viszont nem készült FE-variánsa, tehát piacon tartják az S20 FE-t.


[+]

Ebbe viszont valamit tenni kell, így aztán az már számos piacon egyébként is meglévő Snapdragon 865 kerül az összes S20 FE-be. Ez a chipset támogatja az 5G hálózatokat is, de a 4G-s S20 FE készülékeknél a Samsung ezt korlátozza. Az Exynos 990 meglehetősen sok kritikát kapott pont a Snapdragon 865-tel szemben tapasztalható fogyasztási és melegedési gondjai miatt, noha ezeket nem minden felhasználó élte meg drámaként, az esetek zömében az Exynos 990 is ellátta a feladatát, ám hosszabb ideig tartó, komolyabb terhelés mellett előfordult, hogy a telefon korlátozta a teljesítményt és a kijelző fényerejét, szélsőséges esetben pedig ki is kapcsolt. Ez leginkább sok órás, szélvédő alatt, napsütötte helyen történő navigálásnál fordulhatott elő, de az is jellemző tapasztalat, hogy az üzemidő kapcsán sem volt kielégítő a lapkakészlet által nyújtott produkció.


[+]

Mindenesetre most már a az S20 FE frissen érkezett hazai készletei Snapdragon chipsettel kerülnek a boltokba, de ahol még a korábbi készletből maradt, ott könnyen előfordulhat, hogy a vásárló az Exynos lapkával szerelt telefont tudja csak megvenni, ezért akinek ez az aspektus fontos, annak érdemes alaposan tájékozódnia, a mobilok dobozán szerepel ugyanis, hogy milyen chipset van belül, ha pedig olyan webshopot találunk, ahol ez nincs feltüntetve, ott érdemes a vásárlás előtt erre külön rákérdezni. A Samsung hivatalos nem kommentálja a változást, pusztán annyit mondanak, hogy a keresletet kielégítő gyártáshoz szükséges beszállítói láncon olyan módosításokat hajtanak végre, amelyek biztosítják a termék folyamatos gyártásának zökkenőmentességét.

Azóta történt

Hirdetés