100-nál is több Epson készülék támogatja az AirPrint funkciót

Újfajta elvárás az otthoni nyomtatókkal szemben, hogy tökéletes kiegészítői legyenek az egyre népszerűbb okos készülékeknek, így az okostelefonoknak vagy táblagépeknek is. Az Epson a jelek szerint komolyan veszi a feladatot, legújabb közleményük szerint egyre több eszközük támogatja az Apple AirPrint szabványát, mely lehetővé teszi, hogy például a mobillal készített fotók vagy a telefonon tárolt dokumentumok azonnal nyomtathatók legyenek akár almás okostelefonról, akár táblagépről.

A japán vállalat az elmúlt egy évben több mint 80 százalékkal növelte azon nyomtatói számát, melyek AirPrint-kompatibilisek, melynek köszönhetően mára 105 olyan készüléket – többek között a WP-4525 DNF vagy a WP-4515 DN tintasugaras nyomtatókat – biztosít a felhasználóknak, melyekkel egyszerűen és könnyen nyomtathatnak közvetlenül Apple készülékeikről. Egyes felmérések szerint napjainkban már nagyjából 500 AirPrintet támogató nyomtató van piacon, az Epson mellett a következő cégek használják a 2010 végén megjelent technológiát: Brother, Canon, Dell, Gestetner, Hewlett-Packard, Infotec , Lanier, Lenovo, Lexmark, RICOH, Samsung, Savin. A felsorolt gyártók számából látszik és az Epson nyomtatókínálatában látszik, hogy a jelenleg 80 000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat jelentős feladatot vállalt az AirPrint elterjesztésében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad mini - piaci igény

    A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

  • Az új iPad - nem kellett jósnak lennünk

    Megérkezett az új iPad, melyet a kereshetőség miatt a neten mindenki iPad 3-nak fog hívni. A kijelzője elképesztő, processzora nem változott. Alapvetően papírforma.

Hirdetés