Sony Ericsson W890i: az első benyomások

A Club-SE oldal egyik vezetője olyan szerencsés helyzetben volt, hogy közelebbről is összeismerkedhetett a még hivatalosan be sem jelentett W890i modellel, mely a rendkívül karcsú W880 Walkman feljavított kiadása. Az oldal arról számol be, hogy a készülék továbbra is rendkívül karcsú maradt, hiszen alig 9,6 milliméter vastag, és a burkolata valamilyen szálcsiszolt fémből készült miközben barnás gombokat kapott. Végre a kijelzőt sem érheti panasz. A gyártó felhagyott a „bélyegek” alkalmazásával és a W890 egy tisztességes 2 colos (5,2 centiméteres képátlójú) 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas TFT kijelzőt kapott a mai elvhársoknak megfelelően QVGA azaz 240x320 képpontos felbontással.

A billentyűzet az elődhöz képest sokat változott, ugyanis mint korábban már beszámoltunk róla a japán-svéd gyártó is elkezdte a Nokia-féle megoldást alkalmazni: vagyis van zöld és piros telefongomb a hívások kezeléséhez, valamint 2 szoftbillentyű és egy törlés gomb melyet a Sony Ericsson „Activity” menügombja egészít ki. A régi Sony Ericsson tulajdonosoknak idegen lehet ez a gombelrendezés, de a gyártó célja tökéletesen érthető. A Sony Ericsson mindig is hajlott a szabványos megoldások felé, ezért már korábbi modelljeiben is alkalmazta a Nokia JAVA megoldásait is a sajátok mellett, azonban az eltérő kezelőszervek nem tették lehetővé az alkalmazások könnyű migrációját. Másrészt viszont a Sony Ericsson ettől a huszárvágástól reméli, hogy a Nokia rajongóit könnyebb lesz elcsábítani egy ízig-vérig Sony Ericsson modellel ami viszont a már jól ismert kezelőszervekkel a finn gyártó modelljeinél megszokott módon vezérlehető. Az „Activity” gomb már a korábbi modellekből is ismerős lehet, mellyel – többek között –az éppen futó alkalmazások között lehet egyszerűen váltani, akárcsak egy Symbian alapú okostelefonnál.

A készüléket valóban nem sok választja el egy okostelefontól, hiszen az új Sony Ericsson platform 8 JAVA alkalmazás egyidejű futtatását teszi lehetővé de természetesen a böngésző, a zenelejátszó és a rádió is futtatható a háttérben. Multimédia terén is történt előrelépés, hiszen az új Walkman a K800i 3,2 megapixeles kameráját kapta meg – majdnem. Ugyanis autofókusz nincs és ezáltal makró képek készítésére sincs lehetőség, de ennek ellenére az SE-NSE jó minőségű fotókról számol be még a béta verziójú szoftver ellenére is. Természetesen megmaradt az RDS képes FM rádió, de a zenelejátszó már a legújabb Walkman Player 3.0. Az igazi újdonság azonban mégis a 3G hálózatok támogatása. A készülék hivatalosa bejelentése várhatóan november 15-én lesz és az árával kapcsolatos korai spekulációk a K770i árát említik támpontként.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés