Sony: nem hiba az XZ1 / XZ2 kijelzők sávozódása

A GSM Arena szerint jelentős számú Sony Xperia XZ1 és XZ2 családba tartozó csúcskészülék tulajdonosa jelezte a japánok felé, hogy az érintőpanelre helyezve az ujját, vagy azon végigsimítva, fehér sávok jelennek meg a kijelzőn, ahogy az az alábbi példán is látszik. A vállalat mobilos divíziója meghallgatta az észrevételeket és a következő hivatalos választ adta:

Egy példa az egyik Xperia kijelző sávozódására
Egy példa az egyik Xperia kijelző sávozódására (forrás: GSM Arena)

"A Sony Mobile elkötelezett, hogy minden terméke esetében a legmagasabb szintű minőséget és vásárlói támogatást biztosítsa. A megjelenítők tulajdonságai miatt előfordulhat, hogy a képernyőn vonalmintázat jelenik meg egyes modellek esetében, ami a statikus elektromosság eredménye. Ez nem funkcionális hiba, a vonalmintázat általában eltűnik, ha a statikus elektromosság megszűnik."

Korrekt lett a kávamentesítés elöl
Mi nem találkoztunk a tesztek során a sávozódás jelenségével, a GSM Arena szerint azonban sokaknál előáll [+]

Nem mindenki elégedett a válasszal, Sony ugyanis lényegében elismeri a jelenséget, mégis kitérő választ ad, az pedig nem szerepel a közleményben, hogy dolgoznának a megszüntetésén. A csúcskategóriában az ilyen apróságok sokak nemtetszését válthatják ki, a jelenség maga viszont nem feltétlenül elég látványos, hogy akinél egyáltalán előáll, azt különösebben zavarja. Azért egy "tovább vizsgálódunk az ügyben és mielőbbi megoldásra törekszünk" talán jobban csengett volna, mi mindenesetre nem tudunk felidézni egyik XZ1 és XZ2-es tesztkészülék esetében sem hasonló jelenséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia XZ2 - legyen valami rezgés

    A haptikus visszajelzéseket adó dinamikus rezgőmotor inkább mókás, mintsem hasznos, külsőleg jóval kevésbé egyedi elődeinél, viszont összességében nagyot lépett előre.

  • Sony Xperia XZ2 Compact - simulékony ragadozó

    Komfortosabb forma, tűéles kijelző, szupergyors hardver és végre kevesebb káva – megérkezett a kompromisszummentes kompakt csúcsmobil, avagy még várni kell a hibátlanra?

  • Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka

    A XZ1 kompakt változata apróságokon kívül tökéletesen megegyezik a csúcsmodell képességeivel és felszereltségével, csak tényleg kicsi.

  • Sony Xperia XZ1 - egy újabb lépés előre

    Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.

Hirdetés