Speciális videós kamera a Sharptól

A Sharp idén is a legfrissebb hardveres alapokra építette az R szériát, így természetes, hogy az Aquos R2 Snapdragon 845-tel dolgozik, amelyhez 4 GB RAM asszisztál. A kijelző megnyúlt, így a QHD+ felbontás idén 6 hüvelyken terül el 19:9 arányban, 100 Hz-es képfrissítési képességgel. A szelfikamera és a hangszóró az egészen apró kiterjedésű szenzorszigeten kapott helyet, alul pedig éppen annyi káva maradt, hogy elférjen a fizikai Home gomb, ami ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál.

Tartalmak tárolására a bruttó 64 GB-os belső tárhely áll rendelkezésre, ami 400 GB-ig bővíthető, előállítani viszont igen egyedi módon lehet. A hátlapi kettős kamerarendszer 16,3 megapixeles egysége kizárólag videókat rögzít, akár 4K-ban, míg a mesterséges intelligencia menet közben automatikusan fényképez is. Az ultraszéles látószögű (135°) lencse mellé szoftveres képstabilizálás is jár. Az állóképeket a másik egység készíti 22,6 megapixel felbontásban, szelfizni pedig a szigeten ücsörgő 16 megapixeles modullal lehet.


[+]

Az elsődleges kamera feltehetően ugyanaz a konstrukció, mint az elődmodellben, noha a specifikáció nem részletezi. Ha igen, akkor jár optikai képstabilizálás is az f/1,9 apertúrájú szenzorhoz. A víz- és porállóság megmaradt, ismét érdekesen specifikálva: IPX5 · IPX8 / IP6X, valamint a Dolby Vision és Atmos is.

Egyébként a panel méretének jelentős növekedése nem járt a készülék kiterjedésének szignifikáns változásával: az Aquos R2 156 x 74 x 9 milliméter és 181 gramm. Ebbe egy 3130 mAh-s akkumulátor fért, szoftveres oldalról pedig egy Android 8.0-ra futotta. Az áráról és az elérhetőségről egyelőre nincsenek közelebbi információk, de több mint valószínű, hogy ez a modell sem hagyja el Japán partjait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés