Strapabíró mobilt mutatott be a Gigaset

A 300 eurós eszközt IP68-minősítéssel, 6200 mAh-s akkumulátorral és 500 nit fölötti fényerővel tették vonzóvá.

Két éve és tavaly is járt nálunk egy-egy Gigaset tesztkészülék, lehetséges, hogy 2019 sem szakítja meg a listát, és lehetséges, hogy pont a GX290-et tesszük majd próbára, ami a 300 eurós kategóriában, a strapamobilok között próbálkozik. Az IP68-as szabvány szerint por- és vízálló, ezen felül ütésállónak mondott termék robusztus külseje 6,1 hüvelykes kijelzőt kapott Gorilla Glass 3 üveggel, ám az összképet mégis fém és puha tapintásúnak látszó műanyag uralja.


[+]

Jelenleg kizárólag egy spanyol webshopban érhető el a termék, ahol minden információt nem közölnek, így az erősnek látszó vastagságot és tömeget sem, az viszont biztos, hogy 6200 mAh-s akkumulátorral nem egy könnyed mobilra kell számítani, és ahogy a telefon maga, úgy a rajta lévő Android 9 is nyers. MediaTek Helio P23-at kapott ismeretlen mennyiségű RAM-mal és 32 GB-os belső tárolóval, mindez egy 720p LCD megjelenítőt hajt. 300 eurós ára azt jelenti, hogy körülbelül 100 000 forintért dobhatják piacra itthon. Ennél többet valószínűleg a közelgő IFA 2019 fog megmondani.

Előzmények

  • Gigaset GS185 - a német márka árfolyama

    A Siemensnek már nincs ehhez semmi köze, viszont a gyártónál nagyon büszkék arra, hogy ráírhatják, hogy Németországban készül a telefon. De ez nem biztos, hogy elég a sikerhez.

  • Gigaset GS160 - kezdeti nehézségek

    A Gigaset immáron a mobilbiznisz felé kacsintgat. Az itthonra is eljutó első modellje a belépő kategóriában próbál harcolni, de ott nincs sok esélye.

Hirdetés