Strapamobil a HMD-től

Kár, hogy Nokia címszó alatt már elérhető, ráadásul olcsóbban.

A HMD három új modellt mutatott be eddig saját brand alatt, a táblagép és a most megjelent strapakészülék csak két, már ismert Nokia készülék újracímkézve. Még a megnevezéssel sem strapálják magukat, egyszerűen kicserélik a Nokia feliratot HMD-re, így a mindenálló készülék is a megszokott XR21 néven érkezett.

[+]

A készülék teljesen megegyezik a Nokia által tavaly bemutatott eszközzel, ugyanaz (a már akkor sem éppen friss) szett hajtja (Snapdragon 695) 6 GB rendszermemóriával és 128 GB belső tárhellyel; az IPS megjelenítő 6,49 hüvelyk FHD+ felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel és 16 megapixeles előlapi kamerával, a hátlapon pedig 64 és 8 megapixeles szenzorok állnak rendelkezésre.


[+]

A kasztni ugyanúgy MIL-STD-810H és IP69K minősítéssel, adott a 4800 mAh-s telep és a 33 wattos gyorstöltés, mindössze annyi történt, hogy az Android 12-t Android 13-ra cserélték, amire mindössze két főverziót ígér a gyártó három év biztonsági támogatással kiegészítve. A HMD XR21 599 euróba kerül, ami körülbelül 231 ezer forintot jelent, ugyanez Nokia felirattal, zöld színben viszont már 189 ezer forintért beszerezhető itthon hivatalos forgalmazásban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés