Szeptember elsején érkezhet a Xiaomi 13T és 13T Pro

De már augusztusban megismerhetjük az új készüléket, hisz a kínai Redmi K60 Ultra bemutatót erre a hónapra időzítették.

Szeptemberben két új modell érkezik a Xiaomi termékpalettájára. A Xiaomi 13T és 13T Pro a pletykák szerint szeptember elsejével debütál az európai piacon és az Egyesült Királyságban, ahol a Pro modellért 799, az alapmodellért 599 font sterlinget kérhet el a Xiaomi. Ez forintra váltva 272 ezres induló árat jelent.

Sematikus ábra az egyik Xiaomi 13T készülékről
Sematikus ábra az egyik Xiaomi 13T készülékről (forrás: GSMArena) [+]

A készülékek közül az egyik szinte biztosan a Kínában megjelenő Redmi K60 Ultra átnevezett változata lesz, az új csúcs-Redmi hardveréről pedig a Xiaomi maga osztott meg információkat, így biztos a MediaTek Dimensity 9200+ lapka, az LPDDR5x RAM és az UFS 4.0-s tárhely használata. A MediaTek szettje teljesítményben a Snapdragon 8 Gen 2-vel van egy szintben, és érdekesség, hogy a Redmi K60 Ultra / Xiaomi 13T kap mellé egy PixelWorks X7-es képalkotó segédprocesszort. Az X7-es lapkát használja a OnePlus 11 és a Honor Magic5 Pro is, a chip legfontosabb feladata az alacsony késleltetésű képkocka-interpoláció, mellyel akár megnégyszerezheti a felvett videókon a képkocka-sebességet. A Xiaomi egy kínai sajtótájékoztatón elmondta, saját algoritmust fejlesztettek az X7-es lapka mögé, így fotózásban és videózásban is besegít majd az új telefonokban.

A Xiaomi által megerősített információk a Redmi K60 Ultra / Xiaomi 13T hardverét illetőenA Xiaomi által megerősített információk a Redmi K60 Ultra / Xiaomi 13T hardverét illetőenA Xiaomi által megerősített információk a Redmi K60 Ultra / Xiaomi 13T hardverét illetően A Xiaomi által megerősített információk a Redmi K60 Ultra / Xiaomi 13T hardverét illetően (forrás: GSMArena) [+]

A Xiaomi 13T / Redmi K60 Ultra állítólag 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik, 1,5K-s felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel. A hátlap alatt a szokásosnak mondható 5000 mAh-s akkumulátor kap majd helyet, mellé pedig 120 wattos vezetékes gyorstöltést kínál majd a Xiaomi. A kínai premieren a Redmi K60 Ultra mellett várható a Mix Fold 3 kinyitható kijelzős okostelefon, a Xiaomi Pad 6 Max táblagép, valamint az új Redmi Pad bemutatója is. Hogy ezek közül a telefon mellett mi érkezik Európába, az egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés