Szoftver- vagy hardverhiba a Pocophone F1 kijelzőproblémája?

Az indiai Pocophone F1 felhasználók által jelentett problémát - színátmenet, fényszivárgás és színszórás, vagy kromatikus diszperzió - a gyártó a következőkben reagálta. Az állásfoglalásból kiderül maga a probléma is, a legegyszerűbb, ha a lényeget változatlan formában közöljük:

"Az utóbbi időben több Poco F1 felhasználó is jelezte, hogy a fényszivárgást észlelt, ami egy egy világosabb színátmenetnek köszönhető a kijelző alján egyes képernyőtartalmak esetében. Szeretnénk tisztázni, hogy a MIUI 9 (MIUI for Poco) adott felületei (beleértve a töltőképernyőt) színátmenetesek, ami a dizájn része. Viszont ez a feature már nem lesz jelen a MIUI 10-ben."

Tehát ez feature, nem bug. Ettől függetlenül egy Poco F1 tulaj szerint csak megpróbálják a szoftverre kenni azt, ami tulajdonképpen hardverhiba. Állítása szerint a MIUI 10 béta verzióját használja, a fényszivárgás viszont továbbra is probléma. Amit egyébként a Xiaomi is elismer ugyanabban a közleményben.

"A Poco F1 felhasználóinak nagyon kis százaléka (kevesebb, mint az összes felhasználó 0,3%-a) tapasztalt a széleken fényszóródást. A jelenség semmilyen szempontból nem befolyásolja a készülék teljesítményét vagy rendeltetésszerű felhasználását. A Xiaominál a legmagasabb minőség biztosításában hiszünk, tovább csökkentjük a toleranciaszintet, hogy olyan élményt biztosítsunk a felhasználóknak, amit elvárnak a Xiaomitól. Arra biztatjuk a felhasználókat, hogy keressék fel több mint ezer szervizpontunkat és vizsgáltassák meg Poco F1 készülékeiket, ha bármi rendelleneset tapasztalnak."

Tehát előfordul fényszivárgás és kromatikus diszperzió. De csak nagyon nagyon kevés esetben. Viszont ez sem befolyásolja érdemben a készülék használatát. Mondjuk, ezzel lehet, hogy vitatkoznának néhányan. Azért kellemetlen tud lenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés