Szupergyorsan feltölthető akkumulátor

Március 29-én a Toshiba bemutatott egy olyan új akkumulátort, amely forradalmasíthatja az iparágat. A bejelentett termék legmegdöbbentőbb tulajdonsága, hogy 60 másodperc alatt feltölthető 80%-os töltöttségi szintre. Ez nagyjából hatvanszor gyorsabb, mint a most forgalomban levő akkumulátorok esetében. Ráadásul az új Toshiba telep más paramétereit tekintve is fejlődést hoz.


Forrás: www.palminfocenter.com



A szuper akkumulátor ugyanis elhasználódását tekintve is ígéretes. A gyártó állítása szerint mindössze 1%-ot veszít a telep a kapacitásából az ezredik töltést követően. Ráadásul mínusz 40 fokos hidegben is képes kapacitásának 80%-át biztosítani.

A bemutatott termék egy 600mAh kapacitású telep volt, amely méreteiben (3,8 mm vastag, 62 mm hosszú és 35 mm széles) egy jelenlegi mobilkészülék akkumlátorának felel meg.

A terméket 2006-ban szándékozik piacra dobni a gyártó. A felhasználási területek közé tartoznak a mobilkészülékek akkumulátorai, és jelentős előrelépést jelenthet a hybrid hajtású gépjárművek terjedésében is, hiszen egy ige rövid ideig tartó megállás során szinte teljesen feltöltődő akkumulátor sokkal könnyebbé teszi az elektromos meghajtású autók mindennapi használatának terjedését.

Hirdetés