Telepíthető az iOS 16.2 és az iOS 15.7.2

Apple Music Sing, Freeform, új beállítási lehetőségek a mindig éber kijelzőhöz és egy rakás hibajavítás a frissítésben.

Elérhető és telepíthető az iOS 16.2 és iPadOS 16.2 végleges verziója minden kompatibilis készülékkel rendelkező felhasználó számára. A frissítés tartalmazza az Apple Music új, Sing funkcióját, a közös munkát Apple eszközökkel egyszerűbbé tevő Freeform alkalmazást, új widgeteket, az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max modellekre a mindig aktív kijelző új beállítási opcióit, Game Center frissítéseket és biztonsági újításokat, például az iCloud által használt titkosítás frissítését.

A Freeform, egy új, interaktív közös munkát lehetővé tevő alkalmazás is a frissítéssel együtt érkezik.
A Freeform, egy új, interaktív közös munkát lehetővé tevő alkalmazás is a frissítéssel együtt érkezik. (forrás: Apple) [+]

Emellett egy tucatnyi sebezhetőséget korrigál és hibajavítást is tartalmaz az iOS 16.2, ezeket azok a felhasználók is telepíthetik, akik az iOS 15-ös főverziót használják készülékükön, nekik az iOS 15.7.2-es verziót kell letölteni. A sebezhetőségeket befoltozó javítások vonatkoznak többek közt AppleAVD-re, GPU driverekre, az ImageIO-ra, az iTunes Store-ra, valamint a WebKitre is. A sebezhetőségek legtöbbjét egyébként a WebKit tartalmazta, szám szerint hetet javítanak az új frissítések, köztük olyannal, melyen keresztül rosszindulatú webtartalom (vélhetően videófájl) feldolgozása tetszőleges kódfuttatást engedélyezett a támadónak. A WebKitre vonatkozó és egyéb hibák javítása az aktuális macOS, tvOS és watchOS frissítésekkel a többi Apple eszközre is telepíthető. Azt egyelőre nem tudni, hogy az iOS 16-tal kompatibilis eszközökön meddig támogatja majd az Apple a 15-ös főverziót dedikált biztonsági frissítésekkel.

Az iOS 15.7.2 nálunk 670 MB, az iOS 16.2 pedig 1,89 GB-os méretű volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés