Teszt, fotók és engedélyek buktatják le a Galaxy Tab A9-et

Sok meglepetést így nem fog tartogatni a negyedik negyedévben várható bemutató az olcsóbb Samsung tábla kapcsán.

Egyszerre járta meg az amerikai, koreai és indiai hatóságok tesztjét, valamint a Bluetooth SIG és a Wi-Fi Alliance engedélyeztetési folyamatát a Samsung egy még be nem mutatott és be nem jelentett táblagépe. Nem az állítólagos Galaxy Tab S9 FE-ről van szó, hanem a Galaxy Tab A9-ről, mely az engedélyek begyűjtése mellett a Geekbench tesztjén is futott egyet, az információkból pedig összeállítható egy kép arról, milyen hardvert kínál majd a dél-koreai cég idei olcsóbb táblagépe.

Renderkép és az FCC sematikus ábrája a Samsung Galaxy Tab A9-rőlRenderkép és az FCC sematikus ábrája a Samsung Galaxy Tab A9-ről Renderkép és az FCC sematikus ábrája a Samsung Galaxy Tab A9-ről [+]

Állítólag két méretben készül majd a tablet, SM-X115N modellszám alatt a kisebb, SM-X216B alatt pedig a plusz változatot készítheti a Samsung. A Tab A9-ek fekvő tájolású használatra lesznek szánva, az 5 MP-es előlapi kamera a kijelző körüli keret hosszanti oldalára kerül. Azt tudni, hogy a hosszabb oldal 210,7 mm, míg a rövidebb 124,7 mm lesz, az eszköz vastagsága egyelőre kérdéses.

A Galaxy Tab A9+ eredményei a Geekbench teszten
A Galaxy Tab A9+ eredményei a Geekbench teszten (forrás: GSMArena) [+]

A házban egy 5100 mAh-s akkumulátor kap helyet, melyet 15 wattal lehet tölteni, a hátlapon egy 8 MP-es autofókuszos kamerát látni, a képek pedig megerősítik, hogy az USB-C csatlakozó mellett a 3,5 mm-es audio csatlakozó is megvan a kereten. Modelltől függően adott lesz a Bluetooth és GPS mellett az LTE modem is, a Geekbench pedig a hardverről árul el pár infót.

Fotókon a még be nem mutatott tabletFotókon a még be nem mutatott tablet Fotókon a még be nem mutatott tablet [+]

Az Android 13-as rendszert valószínűleg One UI 5.1-es felülettel kínáló táblagépet Qualcomm Snapdragon 695-ös lapkával szerelheti fel a Samsung, az SM-X216B modell pedig minimum 4 GB RAM-ot kap. A tárhely vélhetően marad bővíthető, a kijelzőről viszont egyelőre nem sokat tudni. A 2021-ben piacra dobott Galaxy Tab A8 10,5 hüvelykes TFT LCD panellel volt felszerelve, várhatóan a Tab A9 is marad ennél, s nem kap AMOLED kijelzőt, mint a csúcsmodellek.

Előzmények

Hirdetés