Tízmillió felett jár a Mate 20 família

A tavalyi évet a Huawei a Mate 20 famíliával, azon belül is az igen jól sikerült Pro variációval koronázta meg, 26-án azonban már érkezik a P30 család, ami az minden bizonnyal hatással lesz az őszi széria eladásaira. Az októberben útnak indult készülékek azonban még épp időben átléptek egy fontos határt: a gyártó mai tájékoztatása szerint már több mint 10 millió darabot leszállítottak belőlük.

Oké: a leszállítás nem egyenlő az eladással, és a fenti számból alighanem a Mate 20 Pro mellett a középkategóriás Mate 20 Lite is kivette a részét. Aláhúzzák a számok mindenesetre azt, hogy a lassuló, sőt: mostanság szűkülő mobilpiacon a Huawei még mindig lendületben van, noha többek között az USA részéről növekszik a nyomás, elsősorban a sencseniek hálózati eszközei kapcsán. A gyártó azonban felveszi a kesztyűt, és eközben gőzerővel dolgozik azon, hogy március 26-a új termékeiről legyen hangos.

A P30, a P30 Lite és a P30 Pro is ekkorra várható, az utóbbi pedig különféle gyártói célzások alapján 5x-os optikai és 10x-es hibrid zoomot kínálhat, periszkópos hátlapi rendszerrel.

A fenti, újabb videoelőzetes is magabiztosan ígéri: a gyártó Párizsban újraírja a fotózás szabályait, bár itt nyilván arra kell gondolni, hogy a mobilfotózás terén akar a Huawei szintet lépni. Vevőt persze előrendelési akcióban is vadászni lehet, és az egyik lengyel oldal nem bírt magával; élesítette kapcsolódó oldalát.

Állítólag ez a Watch GT Active
Állítólag ez a Watch GT Active (forrás: WinFuture / Roland Quandt) [+]

A szóban forgó webshopon március 16-án, délután 4 órától lehet majd a P30 szériát kosárba helyezni, és a "legújabb Watch GT", illetve vezetékmentes töltőpad üti az előrendelő markát. A kulcsszó a legújabb szócska: a WinFuture is úgy tudja, két friss variáció  érkezik, a Watch GT Active és a Watch GT Elegant.

Előzmények

  • Periszkópos zoomkamerával érkezik a P30 Pro

    Erről Clement Wong beszélt a vállalat részéről, a zoomtartományra pedig Bruce Lee fotói nyújthatnak megfejtést. Hivatalos videoelőzetes is érkezett.

  • Full HD kjelzőt kap a Huawei P30 és P30 Pro

    Aki 1080 pixelnél többre vágyik széltében, a Huawei palettájáról továbbra is a Mate-széria csúcsáig kell felnyúlnia.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés