Tízmillióan már HarmonyOS-re váltottak

Tortával ünnepel a Huawei, de maradtak bőven kérdőjelek a rendszerrel kapcsolatban.

Eszközökön átívelő operációs rendszerként mutatta be a Huawei pár napja a HarmonyOS 2-es, publikus verzióját, amiből a mobilos variáció a GSM Arena szerint azért továbbra is erősen hagyatkozik a nyílt forráskódú Android AOSP kódra.  Az OS kacifántos kérdéskörébe tesztjeink során fogunk mélyebben belemenni, a lényeg mindenesetre az, hogy amelyik alkalmazás eddig rendben futott HMS-es telefonon (mert mondjuk nem volt a Google Play-szolgáltatásokhoz igazítva), az fut HarmonyOS-en is, ez pedig azt is jelenti, hogy a váltás Androidot futtató EMUI-s készülékekről hamar megindulhatott Kínában, ahol az év végig szeretnék, hogy 360 millió eszköz nevezze meg a rendszert a beállítások között.

A starttorta már kész, a következő 12 hónap ugyanakkor kritikus lesz a HarmonyOS elterjedését illetően
A starttorta már kész, a következő 12 hónap ugyanakkor kritikus lesz a HarmonyOS elterjedését illetően (forrás: MyDrivers) [+]

Kínában, tízmillióan máris belevágtak a dologba a P30/40-es, a Mate 30/40-es és a MatePad Pro szériákkal, ha nem is világos egyelőre, hogy publikus, végleges frissítést, avagy béta csomagot telepítettek. A fogyasztói üzletág vezetője, Richard Yu mindenesetre a fenti tortával ünnepelt. A HarmonyOS nemzetközi fogadtatása nyilván kritikus kérdés lesz, hiszen a Huawei továbbra sem férhet hozzá az errefelé esszenciális Google-szolgáltatásokhoz és az azokra épülő alkalmazásokhoz, és többek között emiatt zuhantak be tavaly a márka mobilos eladásai. A chipekhez és az 5G technológiákhoz is problémás a sencseniek hozzáférése, és épp ezért késik a P50 család, illetve vált önálló branddé a Honor, amely készen áll saját 50-es sorozatának a startjára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés