Több GPE készülék került ki a Play Áruház kínálatából

A 2013-ban megrendezésre kerülő Google I/O-n a keresőóriás cég bejelentette, hogy számos készülék válik elérhetővé gyári, módosítatlan Android operációs rendszerrel a fedélzetén, melyeket egyszerűen csak Google Play editionnek neveztek el. A GPE telefonokat felvonultató lista az utóbbi időben folyamatosan bővült, olyan eszközök kerültek be a kínálatba, mint a HTC One M8, vagy a Samsung Galaxy S4, melyek mellőzték a gyártók egyedi felhasználói felületét, így akár ezeken a masinákon is könnyedén lehetett fejleszteni, nem csak a Nexus modelleken.

GPE telefonok

Most viszont több kifutó termék forgalmazását szüntette meg a Google, a Play Áruház kínálatából kikerült a HTC tavalyi csúcsmodellje, a One M7, a Sony phabletje, az Xperia Z Ultra, valamint az LG méltán népszerű tabletje, az G Pad 8.3. Ezzel már csak a Galaxy S4, a kiváló ár/érték aránnyal rendelkező Motorola Moto G, és a Google jelenlegi referenciamodellje, a Nexus 5 maradt talpon, ám ahogy már korábban írtuk, a Samsung tavalyi csúcsmodelljét hamarosan az idei zászlóshajó, a Samsung Galaxy S5 válthatja majd fel.

Azóta történt

Előzmények

  • Android L Developer Preview bemutató

    A megjelenés óta nyüstöljük az új Android előzetes verzióját, mely az egyik legnagyobb frissítés lesz a platform eddigi életében.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

  • LG G Pad 8.3 - vissza a jövőbe

    Végre megint van LG táblagép a piacon. És ez főleg azért jó hír, mert egy kifejezetten korrekt, mégsem túlárazott masinát tett le a koreai gyártó. Így kell visszatérni.

  • Sony Xperia Z Ultra - a név kötelez

    A japán gyártó bekeményített és egy igen durva eszközt tett le az asztalra. A Z Ultra teljesítményben és méretben messze a konkurencia felett teljesít.

Hirdetés