Több helyen is SIM-telenít majd az iPhone 15

Az Amerikai Egyesült Államok után egyes európai országokban is SIM-foglalat nélkül jelenhetnek meg az új iPhone-ok.

Az iPhone 14 megjelenésekor eltűnt a telefonok bal oldaláról a SIM-tálca az Egyesült Államokban, s az új iPhone-okat már csak eSIM-en keresztül lehet a hálózatra kapcsolni. Az Apple állítólag tovább bővítené azokat a területeket, ahol az új iPhone-ok már fizikai SIM nélkül kerülnek piacra, ráadásul már idén, az iPhone 15-tel. A 9to5Mac cikke szerint Európában indulhat a SIM-telenítés, a franciaországi iPhone 15-ök és 15 Pro modellekkel, az egyelőre kérdéses, hogy az Apple a nagyobb európai piacain (Németország, UK, Írország, Spanyolország, Portugália, Hollandia) is meglépi-e ezt, de forráshoz közel állók szerint nagy esély van rá. Több operátor erősített eSIM-infrastruktúráján az elmúlt években, mely nagyban köszönhető annak, hogy az Apple egyre inkább támaszkodik erre a technológiára.

A mobilhálózatra kapcsolódó iPadek és az Apple Watch órák eSIM-mel működnek évek óta, ahogy az iPhone is támogatja az eSIM-et a XS modellek megjelenése óta. Az Apple azzal indokolta az eSIM-re váltást az iPhone 14 megjelenésekor, hogy így könnyebben lehet költöztetni a készüléket újra váltáskor, illetve biztonságosabb is, hisz elhagyott, ellopott készülékek esetén nem tudják eltávolítani a kártyát illetéktelenek. Ugyanakkor meg is nehezíthet egyes helyzeteket, hisz nemzetközi utazások során már nem lesz elég kicserélni a megfelelő fizikai méretű SIM-kártyát a készülékben a sajátról az adott országban vásároltra, hanem szükség lesz egy olyan helyi operátorra is, melynek van eSIM-szolgáltatása előre fizetett csomaggal. Ezek listája pedig az Apple erről szóló információs oldala szerint is elég kurta azért, egy magyar szolgáltató sincs például köztük.

De ugyanígy felhozható a teljes eSIM-re váltás elleni indokként az is, hogy jelentősen kevesebb szolgáltató támogatja az eSIM gyors átvitelt, vagyis telefonváltás esetén a szám automatikus továbbvitelét az új készülékre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Sötétpirosban díszeleg az iPhone 15 Pro

    Nagyon részletes rendereket közölt a 9to5Mac, a fehér, fekete és arany mellett állítólag sötét árnyalatú piros lesz idén a negyedik szín a Pro iPhone-ok közt.

Előzmények

Hirdetés