Több, mágnesen rögzíthető termékkel is készül a Realme

A MagDart vezetékmentes töltőegységeken kívül számos koncepció is bemutatásra került a mai eseményen.

A Realme bemutatta a MagDart koncepciót, ami nem csak két új, mágnesesen rögzíthető töltőegységet foglal magába, hanem egy sor potenciális, akár harmadik féltől származó kiegészítőt is. Az első termékek természetesen a már beharangozott, ultravékony MagDart töltő és az 50 wattos, aktív hűtéssel rendelkező egység, de lesz mágnesesen rögzíthető, vezetékmentes töltésmegosztással dolgozó, LED segédfény portréfotózáshoz módosítható fényerővel és színhőmérséklettel, kártyatartó és asztali töltőállvánnyá alakítható vezetékmentes, mini power bank is.


[+]

Az 50 watt teljesítményű kiegészítő játék közben is hajlandó tölteni a csatlakoztatott eszközt, ami meglehetősen kényelmes megoldás a kábel hiánya, vagyis eltérő elrendezése miatt, de nem kimondottan kicsi. A készülék rendeltetésszerű használatát viszont nem akadályozza, a 136 grammos tömeg pedig kibírható, főleg statikailag megfelelően elhelyezve. Egy két egységből álló, 4500 mAh összkapacitású telepet 54 perc alatt tölt nulláról 100%-ra, a ventilátor pedig kikapcsolható, ha csendes töltésre vágyunk.


[+]

A 15W MagDart Charger viszont pontosan ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint az Apple MagSafe töltője, de vékonyabb (3,9 milliméter), emellett azonban egyenletesebb működésre képes a speciális belső szerkezetnek köszönhetően. Ami igazából csak annyi, hogy a két hőt generáló komponens, a tekercselés és a töltésvezérlő egység a lehető legtávolabb került egymástól.


[+]


[+]

A tekercs nyilván a töltőkorongba, az alaplap pedig a kábel másik végén található csatlakozóba, ami jelentősen jobb hőeloszlást biztosít, következésképpen hosszabb távon képes a maximális teljesítmény fenntartására. Ezzel a megoldással elvileg 90 perc alatt lehet telepakolni egy 4500 mAh-s akksit, míg a MagSafe-nek 2775 mAh-hoz 240 percre van szüksége.


[+]


[+]

Konkrét elérhetőségről és árakról egyelőre nem volt szó, a kiegészítők pedig jelenleg még csak a Realme Flash koncepciókészülékkel működnek együtt, amiről nem sokat tudtunk meg, leszámítva, amit eddig is tudtunk. A Snapdragon 888-as szettel szerelt készülékbe két, összesen 4500 mAh kapacitású, 50 wattos vezetékmentes gyorstöltésre képes telep került, illetve opció a vezetékmentes töltésmegosztás. A kijelző sík, a hátlap ívelt, a felület pedig a kiegészítők stabil és könnyű rögzíthetőségét szem előtt tartva került megmunkálásra, ránézésre szaténfényű, mattított üveg.


[+]


[+]

A kiegészítőket első körben a Realme GT-vel lehet majd használni, amihez készül egy MagDart mágneses védőtok erre a célra. A fenti töltési idők és teljesítményértékek a GT-vel is működni fognak, mivel az eszközben szintén 4500 mAh összkapacitású akku található. Feltehetően a gyártó a többi készülékéhez is előáll hasonló megoldással a későbbiekben.

Előzmények

Hirdetés