Törés- és vízállósági teszten járt az S6 Active

Bár strapatelefonnak nem lehet nevezni, hiszen az ilyen készülékek igen komoly ütésnek, víznyomásnak és hőnek képesek ellenállni, IP68-as és Mil-STD-810G  katonai védelmével a Samsung Galaxy S6 active a természet nagyobb erőbehatásait elviseli, mint amelyeknek egy átlagos csúcskészülék ellenáll.

Az S6 Active, amely megtartotta az 5,1 hüvelykes, QHD-s AMOLED panelt és a villámgyors Exynos 7420-as rendszerchipet, a készülék adatlapja szerint teljesen ellenáll a pornak és a vibrációknak, 4 láb, vagyis 122 centiméteres magasságból pedig az összetörés kockázata nélkül leejthető, bár az illető ennél jóval magasabbról, 3,5 méterről is lepottyantotta a legújabb S6 variánst a konyhakőre, az eredményért kéretik a videót megtekinteni (spoiler: a készülék és a kijelző túlélte).

A mobil ezenfelül 30 percig másfél méter mélyen tartható a beázás kockázata nélkül, és bár a fiatalember ilyen mélyre talán nem helyezte mobilját, ha már az az akvárium alján landolt, kipróbálta az Aqua kameramódot, és a fizikai gombokat használva gyorsan és pontos fókusszal lőtt pár fotót. Ezt követően 32 percig az akvárium alján tartotta az új S6-ot, amely ezt a kalandot is túlélte. A 3500 milliamperórás akkumulátorral felszerelt készüléket első körben az Egyesült Államokban, az AT&T-nél lehet megvásárolni, ám várhatóan más piacokra is ellátogat majd a strapabíróbb S6.

Azóta történt

  • Ütős lett az S6 active üzemideje

    A törés- és vízállósági tesztek után a Samsung Galaxy S6 active akkumulátorát is megizzasztották, és a korlátozottan strapabíró mobil állta a sarat.

Előzmények

  • A Samsung is megnevezte az S6 Active-ot

    A por- és vízálló S6 variáns bejelentése közel lehet, a kiszivárgott készülékfotók mellett ugyanis renderképek és az amerikai FCC minősítése is felbukkant.

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés