Tovább bővült a Sharp mobilos szériája

Két darab 5G-s, és két darab LTE-s készüléket kap a japán piac, de hozzánk valószínűleg ezek sem jönnek majd.

Magyarországon nagyon rég lehetett utoljára Sharp mobilt hivatalos forrásból szerezni, jó ideje nincsenek jelen nemzetközi porondon, helyette saját piacuk igényeit szolgálják ki. Ezúttal négy darab újdonságot mutattak be, és bár hozzánk valószínűleg ezek sem jönnek, futólag érdemes őket átnézni.

Sharp Zero 5G Basic
Sharp Zero 5G Basic

Akármennyire is furcsán hangzik, Zero5G Basic néven érkezik a legkomolyabb modell. Ez egy 6,4 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű és 240 Hz-es érintésérzékelésű, HDR-képes Full HD+ noccsos OLED kijelzővel szerelt mobil, ami Snapdragon 765G rendszerchipjéhez 6 GB RAM-ot és 64 GB-os belső tárolót társít, hátlapján három kameralátószög (48 megapixel főkamera + 13 megapixel ultraszéles + 8 megapixel 3x-os tele) kapott helyet. Android 10-et futtat, akkumulátora 4050 mAh-s, védettségből pedig IP68-at tud felmutatni.

Sharp Sense4
Sharp Sense4

A Sense4 a széria legegyszerűbb tagja, de ez is kapott egy 5,8 hüvelykes IGZO kijelzőt (60 Hz), egy Snapdragon 720G rendszerchipet 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárolóval. Szintén kameraszigetes a design, de felmutat valamit, amit évek óta nem láttunk: a kijelző alatti kávába tett, külön dedikált ujjlenyomat-érzékelőt. A hátlapjára szintén három látószög került, de már csak 12-12-8-as kiosztásban, és 2-szeres zoommal. Az akkumulátort nem spórolták el, 4570 mAh kapacitású lett a telep.

Sharp Sense4 Plus
Sharp Sense4 Plus

A Sense4 Plus nem IGZO panelt kapott, viszont 90 Hz-re emeli a képfrissítés tétjét, beviteli frekvenciája pedig 120 Hz. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra költözött, viszont a 720G rendszerchip megmaradt, ám 8/128 GB-os lett a memóriacsomag. Nagyobb mérete ellenére csak 4120 mAh kapacitású teleppel kell beérnie a felhasználónak. Szintén fura a mix a hátlap esetén is, a főkamera itt 48 megapixeles, f/1,8-as apertúrájú lencsével, az ultraszéles viszont csak 5 megapixeles, miközben a telés lencse teljesen kimaradt, helyette 2-2 megapixeles makró és mélységkamerák kerültek bele.

Sharp Sense5G
Sharp Sense5G

A Sense5G a Sense4-ből egy 5G-s verzió, Snapdragon 690 rendszerchippel, és azonos méretű, de immár UFS tárolóval.  Ez a modell elvileg már Android 11-gyel indul, a 4G-s modellek még Android 10-zel startolnak, Japánban várhatóan még ősszel. Nagy kérdés az ár, amiről viszont egyelőre nem tudunk semmit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés