Tovább karcsúsít a Gionee

A legtöbb kisebb kínai gyártótól eltérően a Gionee elsősorban a külföldi piacok meghódítását tűzte ki célul, méghozzá olyan extrém karcsú mobilokkal, mint például a jelenleg is világrekorder Elife S5.5. A mindössze 5,55 milliméter vastag készülék az extrém kecses kialakítása ellenére egyáltalán nem nevezhető „fapadosnak”, hiszen az előlapjának nagy részét Full HD AMOLED panel borítja, mely mellé LED villanóval ellátott 13 megapixeles fő és 5 megapixeles előlapi kamerát, 42 megabites HSPA+ modemet, 1,7 GHz-es nyolcmagos processzort, 2 GB RAM-.ot, 16 GB tovább nem bővíthető belső memóriát és 2300 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Az anorexiás modellek kedvelőinek körében komoly népszerűségnek örvendő modellből rövidesen egy még vékonyabb kiadás is készül, mely a pletykák szerint a szinte elképzelhetetlennek tűnő félcentis lélektani határ alá merészkedik.

A Gionee fentebb látható meghívója szintén az extrém karcsúságot helyezi a középpontba, ám egyelőre túl sokat nem árul el a jövevényről. Annyi viszont biztos, hogy a Full HD kijelző és a nyolcmagos processzor – az elődjéhez hasonlóan – az alapcsomag része lesz, így már csupán az kérdéses, hogy mekkora kapacitású akkumulátort lehet bepréselni egy ilyen lélegzetelállítóan kecses készülékbe. Fontos megjegyezni azonban, hogy a túlságosan vékony kialakítás nem csak sérülékennyé teszi a készüléket, de komoly ergonómiai problémák is felmerülhetnek, hiszen nem feltétlenül kényelmes egy „pengét” markolászni.

Azóta történt

Előzmények

  • Gionee GN9005, a legvékonyabb okostelefon

    A kínaiak újdonsága szerezheti meg a legkarcsúbb okostelefon címet, a kiszivárgott képek és információk szerint 5 milliméter vékony lesz.

  • Piacon az Elife E7 mini

    Indiában már kapható a Gionee HD IGZO kijelzővel és nyolcmagos processzorral felvértezett okostelefonja.

  • Készül a Gionee Pioneer P4

    A világ legkarcsúbb készülékének megalkotása után az indiai gyártó egy jóval szerényebb megoldással bővíti hamarosan kínálatát.

  • Rövidesen debütál az Elife S5.5

    Negyven országban lesz kapható a Gionee Full HD kijelzővel és nyolcmagos processzorral szerelt 5,5 milliméteres csúcsmobilja.

Hirdetés