Tovább próbálkozik a Nokia az Androiddal

Hogy mennyire jött be a Nokia X a finneknek, arról keveset lehet tudni, mindenesetre az idei évben 16 millió darab ilyen telefon értékesítését tervezték. Az biztos, hogy egy 4 milliós előrendelés (Kínából) ezt akár reálissá is teheti, a legutolsó hírek már 10 milliós előrendelésről szólnak, de hogy végül mennyi lesz a valós eladás, azt még nem tudni. Mindenesetre a Nokia a jelek szerint nem áll le az X koncepciójával és bár hivatalosan még nem erősítették meg, több forrás is azt állítja, hogy jön az X2, amely pont azokon a pontokon lehet ütősebb, ahol a jelenlegi X család hiányt szenved, ez pedig a nyers erő.


(forrás: GSMArena)

Az X2 valószínűleg négymagos Qulacomm processzorral, illetve 1 GB méretű RAM-mal érkezhet a közeljövőben. A nagy kérdés nyilván az, hogy a Nokia tudja-e alacsonyan tartani az árat, hiszen a jelenlegi X család tagjai nem drágák ugyan, de hardveres képességeikben jócskán elmaradnak a finnek hasonlóan árazott, belépő szintű WP8-as modelljeitől. Az AOSP alapokra építkező felületen és funkcionalitáson is sokat kell még csiszolni, hiszen az alkalmazáskínálatra éppúgy ráférne egy komolyabb bővítés, mint a hardveres képességekre.

Az is látható, hogy a Nokia X tényleg inkább a feltörekvő piacokon népszerű, India és Kína tolja meg most is az értékesítéseket, Európában a Windows Phone rendszer egyre népszerűbb, s ezzel még akkor is nehéz lesz házon belül versenyeznie a finn gyártónak, ha sikerül az AOSP platformra épített Nokia rendszernek jelentős fejlődést felmutatnia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Nokia X2

    Nagyobb kijelzővel és több operatív memóriával felvértezett Android-alapú modellel bővítette kínálatát a Microsoft égisze alatt üzemelő Nokia Mobile Phones.

  • A Nokia X nem jut egyről a kettőre

    A Microsoft első generációs Android okostelefonjaira nem lesz elérhető a Nokia X Platform második kiadása.

  • Frissül a Nokia X platform

    Az Android-alapú készülékek fejlesztésének háttérbe szorítása ellenére a Microsoft továbbra is gőzerővel dolgozik a már piacra dobott készülékek szolgáltatásainak finomításán.

  • Piacon a Nokia X2

    Az Android-alapú fejlesztések háttérbe szorítása ellenére a Microsoft végül mégis piacra dobta a Nokia X sorozatának korábban beharangozott második generációját.

Előzmények

Hirdetés