Továbbra sem lesz Qualcomm alapú Meizu csúcskészülék

Pan Jiutang, a Huaqiang Electronics Industry Research Institute elemzője a tavalyi licenszmegállapodás ellenére idén még nem készül Meizu csúcsmodell a Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkájával. A Qualcomm első körben a pekingi Szellemi Tulajdon Bíróságon nyújtott be nyáron szabadalmi keresetet a Meizu ellen, majd ősszel három másik fórumon, az amerikai nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál, a mannheimi Regionális Bíróságon, valamint Franciaországban is elindították a procedúrát.


(forrás: Pan Jiutang Weibo) [+]

A Meizu jobbára Exynos vagy MediaTek rendszerchippeket alkalmaz, egyes hálózati szabadalmak azonban a Qualcomm tulajdonában vannak. A két fél végül decemberben kötött megállapodást a hálózati megoldások licenszeléséhez szükséges jogdíjak mértékéről, ennek ellenére a Meizu továbbra sem épít az amerikai félvezetőgyártó lapkáira. Pan Jiutang szerint a következő csúcsmodell a negyedik negyedévben várható, és csak Snapdragon 626-os SoC-kal.


(forrás: GizmoChina) [+]

Két másik eszköz viszont hamarosan bemutatásra kerülhet. A Meizu M741Y és a Meizu M741A modellszámú készülékekről egyéb ne derül ki a CCC szabvány listája alapján, mint a 18 watt teljesítményű gyorstöltés képessége. Elvileg a két, hasonló jelzetű holmi a Meizu S variánsai, amikre jövő hónapban számíthatunk, vagy a Helio P25-tel szerelt Meizu E2, ami szintén áprilisban futhat be.

Előzmények

Hirdetés