Új akkumulátortechnológia hozhat gyorsabb töltést a Galaxy S24 szériába

Az Ultra és az S24+ állítólag 65 wattos töltésteljesítménnyel várható, az alapmodellre nem maradhat elég gyártókapacitás.

A 65 watt azért már bőven nem forradalmi, sem nem csúcskategóriás teljesítmény, de a jelenlegi 25 és a Samsung porfóliójában elvétve használt 45 watthoz képest mégiscsak előrelépés lesz, legalábbis az Ultra és Plus modellek esetében. A széria alapmodelljének fejlesztésére viszont vagy gyártókapacitás vagy hajlandóság nem lesz elegendő. Vagy leginkább egyik sem.


(forrás: Grepow)

Az iparági csúcs jelenleg a 240 watt, de a Galaxy S24-ek várható töltésteljesítménye is érzékelhető életminőségváltozást hozna a felhasználók számára. A fejlesztést egy új akkumulátortechnológia teszi lehetővé, az úgynevezett stacked (rétegzett?) elrendezés a most használatos tekercselt helyett. Mondjuk eddig is mindenki meg tudta oldani a megnövelt teljesítményt, aki akarta, 65 wattól 240 wattig minden van a piacon, de ha a Samsungnak ez kellett a felzárkózáshoz, akkor legyen, csak lássunk már egy kis előrelépést a (világ)piacvezető gyártó részéről is. És az Apple is belehúzhatna, amit most úgy tűnik, meg is tesznek, az iPhone 15 széria már szintén az új, magasabb töltésteljesítményt biztosító akkumulátortechnológiával érkezhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés