Új applikációval költöztetne a Google iOS-ről Androidra

Az Apple 2015 óta kínál ilyen programot, a Google egyelőre titkolózik sajátja felől, de nem listázott alkalmazásként már kipróbálható a megoldásuk.

Szépen csendben fejlesztett és valamennyire közzétett egy programot a Google az iOS platform App Store-jában, aminek segítségével állítólag majd könnyebben lehet iPhone-ból Android rendszerű okostelefonba átköltözni. A Switch to Android, magyarul Váltás Androidra néven futó program egyelőre nem listázott, tehát az App Store keresőjéből nem megtalálható, de hála a 9to5Google csapatának ezen a linken keresztül az iPhone bedob az alkalmazásbolt megfelelő oldalára és le is lehet tölteni onnan az appot.

Így néz ki a Váltás Androidra alkalmazás.Így néz ki a Váltás Androidra alkalmazás.Így néz ki a Váltás Androidra alkalmazás. Így néz ki a Váltás Androidra alkalmazás. (forrás: Mobilaréna) [+]

A Váltás Androidra vezetékmentesen működik, tehát nem kell már az USB-C - Lightning kábel sem, mely korábban az iOS és Android közti adatcseréhez szükséges volt. A Google fejlesztette programmal a fotókat, videókat, névjegylistákat, naptárbejegyzéseket másolhatunk át Androidra, az üzeneteket és a híváselőzményeket viszont nem viszi át a program. A 9to5Google videójából az is kiderül, hogy az alkalmazás figyelmezteti az iOS-ről kiköltöző felhasználót, kapcsolja ki az iMessage-t régi telefonján. Az adatcsere elindításához egy QR kódot kell majd leolvasni az iPhone kamerájával az Android készülék beállítási képernyőjén, a videó tanúsága szerint ez azonban egyelőre nem működik.

Saját telefonomra én is letöltöttem az applikációt, nekem sem sikerült végighaladni a beállítási procedúrán. Annyit mindenestre sikerült megtudni, hogy teljes magyar nyelvű fordítással működik a program és az iMessage-re, illetve az iCloud Fotókra vonatkozó figyelmeztetéseket megkaptam. Illetve kiderült, hogy ha a QR kódos móka valamiért nem működne, akkor manuálisan is lehet kapcsolatot létrehozni a két eszköz között. Egy Android 11-et futtató Oppo készülékkel megpróbáltam a beállítást, de nem akart működni a dolog, megkockáztatom, hogy Android 12 kell az adatcseréhez, hisz ez a rendszer hozta el a kábeles adatmásolás megkönnyítését is. A felhasználói felület egyszerűen kezelhető és könnyedén érthető, illik ahhoz, amit az iOS felhasználói megszokhattak.

Ha nem megy a QR kódos módi, manuálisan is össze lehet csatolni a két telefont. Az iMessage és iCloud Fotók miatt külön figyelmeztet is a program.Ha nem megy a QR kódos módi, manuálisan is össze lehet csatolni a két telefont. Az iMessage és iCloud Fotók miatt külön figyelmeztet is a program.Ha nem megy a QR kódos módi, manuálisan is össze lehet csatolni a két telefont. Az iMessage és iCloud Fotók miatt külön figyelmeztet is a program.Ha nem megy a QR kódos módi, manuálisan is össze lehet csatolni a két telefont. Az iMessage és iCloud Fotók miatt külön figyelmeztet is a program. Ha nem megy a QR kódos módi, manuálisan is össze lehet csatolni a két telefont. Az iMessage és iCloud Fotók miatt külön figyelmeztet is a program. (forrás: Mobilaréna) [+]

Az egyelőre kérdéses, hogy mikortól lesz elérhető nyilvánosan a program az App Store-ból, ha tippelni kellene, én a Google I/O konferencia környékét mondanám a megjelenés dátumaként. Az Apple Move to iOS alkalmazása 2015 óta elérhető a Play Áruházban.

Azóta történt

Előzmények

  • Elindult az Android 12

    A készülékeken ugyanakkor még napok vagy hetek kérdése, mire az új szoftververziót láthatjuk. A Pixel modelleknek is várniuk kell.

Hirdetés