Új árszegmenst céloz meg az 5G-s Redmi 10X

A K30 széria árazása alatt landolhat a legolcsóbb 5G-s Redmi. A hardver már tegnap kiderült, ma a küllemet kukkanthatjuk meg.

Az 5G éra még több csatlakoztatott eszközt és még gyorsabb adatátvitelt ígér, nulla felé közelítő késleltetéssel, ám a hálózatok kiépítése és a kezdetben drága hardverkomponensek miatt az új divatnak jelentős a felára, éppen ezért minden idei csúcskészülék drágább lett tavalyi elődjénél. A Redmi a K30 5G-vel azonban már tavaly piacra dobott egy elérhető árú, ötödik generációs hálózati modemmel szerelt telefont (85 ezer forintnak megfelelő kínai kezdőáron), a 10X pedig ezen is tovább faraghat.

(forrás: Redmi) [+]

Az már a minap kiderült, hogy a 10X a MediaTek 5G-s Dimensity 820 chipsetjét használja, amihez most a Redmi hivatalos Weibo oldala csapott hozzá 415672 pontos AnTuTu eredményt. Ez elég meggyőző lenne, ha az AnandTech pár hónapja nem mutatott volna rá, hogy a MediaTek lapkák esetében gyakran előfordulnak benchmark csalások.

(forrás: Redmi) [+]

Más hivatalos poszterek a hátlapi kameranégyesről árulkodnak, a 48 megapixel felirat pedig a főegység felbontásáról. Jobbra végül az 50, 55 és 65"-es tévék renderképei további izgalmas termékek befutását vetítik előre. Egy nappal az után tehát, hogy a Realme karrierje legfontosabb bemutatóját megtartja, a Redminél is fontos eseményre kerül sor, hogy aztán a két hasonlóan csengő márka a nyáron a pénztáraknál összecsapjon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés