Új ASUS táblagépek a láthatáron

A tegnapi nap folyamán egy Tai Chi órával egybekötött sajtótájékoztató során lehetőségünk adódott kipróbálni az ASUS legújabb androidos táblagépeit, melyeket a Computex kiállításon jelentett be a gyártó. A MeMo Pad sorozat legújabb tagjairól van szó, a széria 10,1 és egy 7 hüvelykes tablettel bővült. A MeMo Pad család az ASUS kedvező árú táblagépeit takarja, az új eszközök a rövid próba során meggyőzőek voltak, teljesítménybeli problémákkal nem találkoztunk. Az újdonságokban közös az Android 4.2.2 megléte, valamint mindketten IPS kijelzővel vannak szerelve.

A MeMo Pad HD 7 kijelzője hét hüvelykes képátlójú, a felbontása 1280 x 800 képpontos. A borítás műanyagból van, első körben négy színben lesz kapható, az általunk kipróbált fekete borítás mellett sárga, kék és rózsaszín kivitel is piacra kerül majd. A hátlap alatt egy MTK8125 dolgozik, mely egy négymagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzort és egy PowerVR SGX 544 grafikus gyorsítót tartalmaz, mindezek mellé 1 GB RAM jár. A hátlapi kamera 5 megapixeles, a kijelző felett pedig egy videócsevegésre alkalmas fényképező várja a felhasználót. A táblagép heteken belül piacra kerül Magyarországon is, a várható ár 50 ezer forint környékén alakul majd.

A MeMo Pad FHD 10 emeli a tétet, a 10,1 hüvelykes képátló mellé full HD, azaz 1920 x 1200 képpontos felbontás tartozik. A hátlapi kamera szintén 5 megapixeles, az előlapi fényképező 1,2 megapixeles. A borítás alatt az Intel legújabb mobil lapkája, az Atom Z2560 duruzsol, mely egy kétmagos, magonként 1,6 GHz órajelű processzort és egy PowerVR SGX 544 grafikus chipet foglal magában, 2 GB RAM-mal megtoldva. Az eszköz SonicMaster támogatással érkezik, egy feltöltéssel pedig akár 10 órányi üzemidő is elérhető. A táblagép a nyár utolsó hónapjában kerül piacra, értesüléseink szerint 110 ezer forintos nyitóáron lesz kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Érkezik a Nexus 10

    A Samsung helyett az ASUS boszorkánykonyhájában készülhet a Google következő referencia táblagépe.

Hirdetés